رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان در دیدارهایش با مقامهای ایرانی در باره مسایل مهم از جمله برگزاری نشست آیند دوحه گفتوگو کرده است.
حسن کاظمی قمی سفیر و نماینده ویژه ایران در افغانستان گفته است که در دیدار با رزا اوتونبایوا بر نقش سازمان ملل در ایجاد نظم عادلانه و تعامل سازنده افغانستان با کشورهای منطقه در نشست سوم دوحه تاکید شده است.
رییس هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در سفر به ایران با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه آن کشور نیز دیدار کرده است.
حسین امیرعبداللهیان و حسن کاظمی قمی، نقش سازمان ملل متحد را در پایداری صلح و ثبات در افغانستان مهم خواندهاند.
سفیر و نماینده ویژه ایران در افغانستان در باره دیدار با رزا اوتونبایوا گفته است: «با اشاره به نقش مخرب سیاستهای امریکا در منطقه و اعمال نفوذ نامشروع واشنگتن بر سیاستگذاریهای سازمان ملل، بر ضرورت توجه به واقعیتهای افغانستان و منطقه از سوی سازمان ملل به ویژه در خلال نشست دوحه ۳ و ایفای نقش ذاتی آن سازمان برای استقرار ثبات و صلح پایدار و ایجاد یک نظم عادلانه سیاسی در افغانستان از رهگذر تعامل سازنده و مستمر با کشورهای منطقه تصریح شد.»
همزمان با این امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه در دیدار با سفیر جاپان در کابل، نشست آینده دوحه در باره افغانستان را مثبت خوانده؛ اما گفته است که گماشته شدن نماینده ویژه برای افغانستان غیرضروری است.
حافظ ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجه به نقل از سفیر جاپان در کابل گفته است که گماشته شدن نماینده ویژ برای افغانستان بی توافق امارت اسلامی واقعبینانه نیست.
آقای تکل افزود: «سرپرست وزارت خارجه گفت که در باره نشست دوحه دید مثبت دارد و گماشتن نماینده ویژه را برای افغانستان غیرضروری میداند. او همچنان گفت که به عوض میکانیزمهای تازه باید با استفاده از میکانیزمهای موجود دو جانبه با حکومت افغانستان در باره تمامی مسایل گفتوگو شود.»
با این حال برخی آگاهان مسایل سیاسی میگویند که اگر جهان و امارت اسلامی در برخی مسایل به خواستهای همدیگر تمکین کنند، این گونه نشستها پیرامون افغانستان نتیجهبخش خواهد بود.
صمیم شمسی آگاه مسایل سیاسی گفت: «امارت اسلامی افغانستان هم باید حداقل خواستههای مشروع مردم افغانستان و خواستههای برحق جامعه جهانی را بپذیرد و از طرف دیگر بعضی ضروریات و نیازمندیهای که امارت اسلامی افغانستان در برابر مسایل ملی دارد، ملل متحد با آنان همکاری کند.»
سلیم پیگیر آگاه دیگر مسایل سیاسی گفته است: «اگر سازمان ملل متحد بخواهد در نشست دوحه که در آینده نزدیک است، میتوانند نقش مهم و حیاتی را بازی کرده و ما شاهد تشکیل نظام قوی در افغانستان توسط مردم افغانستان باشیم.»
پیش از این دبیرکل سازمان ملل متحد به روزهای هجدهم و نزدهم ماه فبروری سال جاری میلادی میزبان نشستی پیرامون اوضاع افغانستان با شرکت نمایندههای ویژه بیش از ۲۵ کشور در دوحه بود. نمایندههای جامعه مدنی افغانستان و زنان نیز در این نشست حضور داشتند؛ اما امارت اسلامی در نشست دوم دوحه به دلیل عدم دسترسی به جزییات این نشست، از شرکت خودداری کرد.
نظرات بسته شده است.