وزارت صحت: گزارش سیگر درباره مرگ‌ومیر مادران در افغانستان حقیقت ندارد

وزارت صحت: گزارش سیگر درباره مرگ‌ومیر مادران در افغانستان حقیقت ندارد.

وزارت صحت عامه در واکنش به گزارش سیگر درباره افزایش پنجاه درصدی مرگ‌ومیر مادران در افغانستان، گفته است که این گزارش حقیقت ندارد.
شرافت زمان امرخیل سخن‌گوی وزارت صحت عامه گفته است که ۲۶هزار قابله و ۲۰هزار پرستار زن در چارچوب وزارت صحت در راستای عرضه خدمات به مادران در کشور سرگرم کار هستند.
آقای امرخیل درباره گزارش سیگر به رسانه ها گفت: «خوشبختانه ما بیست‌وشش هزار قابله و بیش از بیست هزار نرس داریم. به نظر می‌رسد آنچه درباره وضعیت افغانستان گفته شده، واقعیت حقیقی کشور را بیان نکرده و چیزی است که از دور به ذهنشان رسیده است. بر اساس برنامه ما، ایجاد ۳۲۰ مرکز صحی جدید در سطح ولسوالی‌ها و افزایش نیروی انسانی نسبت به گذشته در دستور کار قرار دارد.»
پیش از این بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان یا سیگر در گزارشی از افزایش پنجاه درصدی مرگ‌ومیر مادران تا سال ۲۰۲۶ در افغانستان خبر داده و علت افزایش این مرگ‌ومیر را محرومیت دختران و زنان از آموزش، ازدواج‌های زودهنگام و کم‌بود پرستار و متخصصین زن گفته است.
در بخشی این گزارش گفته شده است: «بخش زنان سازمان ملل پیش‌بینی کرده که تا سال ۲۰۲۶، تاثیر ترک کردن یک اعشاریه یک میلیون دختر از مکتب و ۱۰۰هزار از دانش‌گاه‌ها سبب افزایش ۴۵ درصدی مادر شدن زودهنگام و افزایش ۵۰ درصدی مرگ‌ومیر مادران در افغانستان خواهد شد.»
هم‌زمان رییس انجمن نسایی ولادی افغانستان در کنار دیگر راهکارها، افزایش پزشکان زن را یکی از علت‌های کاهش مرگ‌ومیر مادران در افغانستان می‌پندارد.
نجم‌السما شفاجو، پزشک و گفت: «نیاز مبرم است که پرسونل صحی زنانه باید موجود باشد و به حد کافی موجود باشد. کثرت ولادت‌های که ما در افغانستان داریم چقدر ماشاالله خانواده‌های افغان می‌خواهند که اولاد زیاد داشته باشند؛ با این کثرت ولادت‌ها و این کثرت امراض نسایی ولادی، مرگ‌ومیر مادران در افغانستان بلندتر خواهد رفت.»
فتانه نذیر یکی دیگر از پزشکان می‌گوید: «تنها با تربیت کادر صحی مجرب و فراهم‌آوری امکانات پیشرفته می‌توانیم از مرگ‌ومیر زنان جلوگیری کنیم. البته فرهنگ، عنعنات و رسوم جامعه ما به گونه‌ای است که معمولن مردم نمی‌خواهند زنانشان نزد داکتر مرد بروند.»
همواره گفته شده است که مرگ‌ومیر مادران در افغانستان در بسیاری اوقات به دلیل کم‌بود مرکزهای بهداشتی، کمبود پزشکان زن به‌ویژه در دوردست‌ها و دشوارگذر بودن راه‌های مواصلاتی رخ می‌دهد.
پیش از این صندوق جمعیت سازمان ملل متحد نیز گفته بود که هر دو ساعت یک مادر به علت‌های قابل پیشگیری وابسته به بارداری و زایمان در افغانستان جان می‌بازد.

نظرات بسته شده است.