هدف ما از خود ما بالاتر است و هرگز با شهادت ما نابود نخواهد شد

انا لله و‌انا الیه راجعون

انا لله و‌انا الیه راجعون

هدف ما از خود ما بالاتر است و هرگز با شهادت ما نابود نخواهد شد.

جریان های اسلامی هرگز نبايد قائم به شخص يا اشخاص باشند،  بلكه بايد بر محور يك سلسله اصول و تشكيلات ابدى دور بزند كه با تغيير افراد يا شهادت آنان در هر سطح ‌مقام که باشند برنامه شان تعطيل نگردد.

بنابراين اگر رهبران و‌فرماندهان در ميدان مبارزه و ‌‌جهاد شربت شهادت نوشيدند چيزى جز انجام يافتن يك سنت الهى نخواهد بود، با اين حال نبايد مسلمانان از آن وحشت كنند و دست از ادامه مبارزه بردارند.

از سوى ديگر فرار از ميدان جنگ نيز نمى تواند از فرا رسيدن اجل جلوگيرى كند همان طور كه شركت در ميدان جهاد نيز اجل انسان را جلو نمى اندازد بنابراين فرار از ميدان جهاد براى حفظ جان بيهوده است .

در مکتب اسلام فرد پرستى ممنوع است با استفاده از حوادث جنگ احد قرآن کریم حقيقت ديگرى را به مسلمانان مى آموزد و آن اينكه اسلام آئين فرد پرستى نيست و به فرض كه پيامبر در اين ميدان شربت شهادت مى نوشيد وظيفه مسلمانان بدون ترديد ادامه مبارزه بود، زيرا با مرگ يا شهادت پيامبر، اسلام پايان نمى يابد بلكه آئين حقى است كه تا ابد جاويدان خواهد ماند.

مساءله فرد پرستى يكى از بزرگترين خطراتى است كه مبارزات هدفى را تهديد مى كند، وابستگى به شخص معين اگر چه پيامبر اسلام حضرت محمد (ص) باشد مفهومش پايان يافتن كوشش و تلاش براى پيشرفت ، به هنگام از دست رفتن آن شخص است و اين وابستگى يكى از نشانه هاى بارز عدم رشد اجتماعى است .

مبارزه پيامبر صلى اللّه عليه و آله با فرد پرستى يكى ديگر از نشانه هاى حقانيت و عظمت او است زيرا اگر او به خاطر شخص خويش ‍ قيام كرده بود لازم بود اين فكر را در مردم تقويت كند كه همه چيز به وجود او بستگى دارد و اگر او از ميان برود همه چيز پايان خواهد يافت ، ولى رهبران راستين همانند پيغمبر اكرم صلى اللّه عليه و آله هيچگاه مردم را به چنين افكارى تشويق نمى كنند، بلكه به شدت با آن مبارزه مى كنند، و به آنها مى گويند: هدف ما، از خود ما بالاتر است و هرگز با نابودى ما نابود نخواهد شد و لذا قرآن با صراحت در آيه فوق مى گويد: (محمد تنها فرستاده خدا است ، پيش از او هم فرستادگانى بودند كه از دنيا رفتند آيا اگر او بميرد يا كشته شود بايد شما سير قهقرائى كنيد؟ و به آئين بت پرستى بازگرديد؟) (و ما محمد الا رسول قد خلت من قبله الرسل افان مات او قتل انقلبتم على اعقابكم ).

جالب توجه اينكه در آيه براى بيان سير قهقرائى جمله (انقلبتم على اعقابكم ) به كار رفته است ، زيرا (اعقاب ) جمع (عقب ) (بر وزن خشن ) به – معنى پاشنه پا است بنابراين (انقلبتم على اعقابكم ) به معنى عقب گرد مى كنيد مى باشد و آن تصوير روشنى است از سير قهقرائى و ارتجاع به معنى واقعى است منتها از كلمه ارتجاع صريح تر و روشن تر است .

سپس مى فرمايد: (آنها كه عقب گرد كنند و به دوران كفر و بت پرستى باز گردند تنها به خود زيان مى رسانند نه به خدا)(و من ينقلب على عقبيه فلن يضر الله شيئا).

زيرا با اين عمل نه تنها چرخهاى سعادت خود را متوقف مى سازند بلكه آنچه را بدست آورده اند نيز به سرعت از دست خواهند داد.در پايان آيه به اقليتى كه در جنگ احد على رغم همه مشكلات و انتشار خبر شهادت پيغمبر، دست از جهاد برنداشتند اشاره كرده و كوششهاى آنها را مى ستايد و آنها را به عنوان شاكران و كسانى كه از نعمتها در راه خدا استفاده كردند معرفى مى كند و مى گويد: خداوند اين شاكران را پاداش نيك مى دهد) (و سيجزى الله الشاكرين ).درسى را كه اين آيه درباره مبارزه با فردپرستى مى دهد درسى است براى همه مسلمانان در همه قرون و اعصار، آنها بايد از قرآن بياموزند كه مسائل هدفى هرگز نبايد قائم به شخص يا اشخاص باشد بلكه بايد بر محور يك سلسله اصول و تشكيلات ابدى دور بزند كه با تغيير افراد يا فوت آنان حتى اگر پيامبر بزرگ خدا باشد آن كار تعطيل نگردد، اصولا رمز بقاى يك جریان  و يا يك تشكيلات همين است ، بنابراين برنامه ها و تشكيلاتى كه قائم به شخص هستند تشكيلاتى نا سالم و غير طبيعى محسوب مى شوند كه به زودى متلاشى خواهند شد.اما متاءسفانه و روى هم رفته غالب تشكيلات جوامع اسلامى هنوز قائم به اشخاص است و به همين دليل بسيار زود از هم مى پاشد، مسلمانان بايد با الهام از آيه فوق مؤ سسات گوناگون خود را آنچنان پى ريزى كنند كه از اشخاص لايق كاملا بهره گيرى شود اما در عين حال وابسته به شخص آنها نباشد.

همان طور كه گفتيم شايعه بى اساس شهادت پيامبر در احد عده زيادى از مسلمانان را به وحشت افكند تا آنجا كه از ميدان جنگ فرار كردند و حتى بعضى مى خواستند از اسلام هم برگردند، قرآن کریم  براى تنبيه و بيدارى اين دسته مى فرمايد: (مرگ بدست خدا و فرمان او است و براى هر كس اجلى مقرر شده است كه نمى تواند از آن فرار كند)(و ما كان لنفس ان تموت الا باذن الله كتابا مؤ جلا).بنابراين اگر پيامبر در اين ميدان شربتشهادت مى نوشيد چيزى جز انجام يافتن يك سنت الهى نبود با اين حال نبايد مسلمانان از آن وحشت كنند و دست از ادامه مبارزه بردارند.

از سوى ديگر فرار از ميدان جنگ نيز نمى تواند از فرا رسيدن اجل جلوگيرى كند همان طور كه شركت در ميدان جهاد نيز اجل انسان را جلو نمى اندازد بنابراين فرار از ميدان جهاد براى حفظ جان بيهوده است .

در پايان آيه مى فرمايد: سعى و كوشش انسان هيچگاه ضايع نمى شود، اگر هدف كسى تنها نتيجه هاى مادى و دنيوى باشد و همانند بعضى از رزمندگان احد تنها بخاطر غنيمت تلاش كند، بالاخره بهره اى از آن بدست مى آورد اما اگر هدف عاليتر بود، و كوششها در مسير حيات جاويدان و فضائل انسانى به كار افتاد، باز به هدف خود خواهد رسيد)(و من يرد ثواب الدنيا نؤ ته منها و من يرد ثواب الاخرة نؤ ته منها).بنابراين حالا كه رسيدن به دنيا يا آخرت هر دو نيازمند به كوشش است ، پس چرا انسان سرمايه هاى وجودى خود را در مسير دوم كه يك مسير عالى و پايدار است به كار نيندازد؟سپس بار ديگر تاكيد مى كند كه پاداش شاكران را بزودى خواهيم داد. (و سنجزى الشاكرين ).

و ما محمد اءلا رسول قد خلت من قبله الرسل اء فإ ين مات اءو قتل انقلبتم على اءعقابكم و من ينقلب على عقبيه فلن يضر الله شيا و سيجزى الله الشكرين(144) و ما كان لنفس اءن تموت اءلا بإ ذن الله كتبا مؤ جلا و من يرد ثواب الدنيا نؤ ته منها و من يرد ثواب الاخرة نؤ ته منها و سنجزى الشكرين (145)

ترجمه :144 – محمد صلى اللّه عليه و آله فقط فرستاده خدا بود و پيش از او فرستادگان ديگرى نيز بودند، آيا اگر او بميرد و يا كشته شود شما به عقب بر مى گرديد؟ (و با مرگ او اسلام را رها كرده به دوران كفر و بت پرستى بازگشت خواهيد كرد) و هر كس به عقب بازگردد هرگز ضررى به خدا نمى زند و به زودى خداوند شاكران (و استقامت كنندگان ) را پاداش خواهد داد و هيچكس جز به فرمان خدا نمى ميرد، سرنوشتى است تعيين شده (بنابراين مرگ پيامبر با ديگران يك سنت الهى است ) هر كس پاداش دنيا را بخواهد (و در زندگى خود در اين راه گام بردارد) چيزى از آن به او خواهيم داد و هر كس پاداش آخرت بخواهد از آن به او مى دهيم ، و به زودى شاكران را پاداش خواهيم داد.

يكی از حوادث جنگ احد است بلند شدن صدای است از جانب دشمن که محمد(ص)  را كشتم …اين درست همان دم بود كه مردى بنام (عمرو بن قميئه حارثى ) سنگ پيامبر پرتاب كرد، پيشانى و دندان آن حضرت شكست و لب پائين وى شكافت و خون صورت وى را پوشانيد.در اين موقع دشمن مى خواست پيامبر را به قتل برساند كه مصعب بن عمير يكى از پرچمداران ارتش اسلام جلو حملات آنها را گرفت ولى خودش در اين ميان شهید شد، و چون او شباهت زيادى به پيامبر داشت دشمن چنين پنداشت كه پيغمبر در خاك و خون غلطيده است و لذا اين خبر را با صداى بلند به همه لشگرگاه رسانيد.انتشار اين خبر به همان اندازه كه در روحيه بت پرستان اثر مثبت داشت در ميان مسلمانان تزلزل عجيبى ايجاد كرد، جمعى كه اكثريت را تشكيل مى دادند به دست و پا افتاده و از ميدان جنگ به سرعت خارج مى شدند، اما در مقابل تعداد از مجاهدین  فداكار و پايدار همچون ابو دجانه و طلحة و بعضى ديگر بودند كه بقيه را به استقامت دعوت مى كردند از جمله انس بن نضر به ميان آنها آمد و گفت : اى مردم اگر محمد صلى اللّه عليه و آله كشته شد، خداى محمد كشته نشده ، برويد و پيكار كنيد و در راه همان هدفى كه پيامبر كشته شد، شربت شهادت بنوشيد، پس از ايراد اين سخنان به دشمن حمله نمودها شهید  شد، ولى به زودى روشن گرديد كه پيامبر زنده است و اين خبر اشتباه بوده است يا دروغ ، آيه فوق در اين مورد نازل گرديد و دسته اول را سخت نكوهش كرد.

خبر شهادت سید یحیی سینوار رحمة الله عليه رهبر مقتدر ‌‌با بصیرت حماس قلب‌ های مسلمانان را در سرتاسر عالم سخت دردمند و جریحه‌دار نمود.

هرچند خون وی رنگین‌تر از خون بیش از چهل هزار زن و طفل غزه ولبنانی نیست و نیز برای یک عمر جهاد و مبارزه‌ی وی، پاداش و افتخاری بهتر از شهادت سراغ نمی‌گردید.

برادر شهید یحیی سنوار رهبر جهاد و مقاومت در غزه نه اولین شهید فلسطین هست و نه آخرین آنها خواهد بود، ما از این دست ترور‌‌‌های کور از این رژیم بزدل و جنایتکار در طول تاریخ سابقه بسیار سراغ داریم، جنایت‌‌‌های بزرگی از این رژیم سفاک مثل ترور محمد الزواری در تونس‌‌‌، محمود المبحوح در امارات‌‌‌، عزالدین الشیخ خلیل در دمشق‌‌‌، شهید عمر النایف در بلغارستان‌‌‌، شیخ احمد یاسین در غزه، دکتر فتحی شقاقی در جزیره مالت‌‌‌، خلیل الوزیر در تونس‌‌‌، محمود همشری در فرانسه‌‌‌، کمال ناصر و محمد النجار و کمال عدوان در بیروت و ترور ناموفق خالد مشعل در اردن و ترور بیولوژیک یاسر عرفات رهبر فلسطینیان و عبدالعزیز رنتیسی در غزه و عاطف بسیسو در پاریس و غسان کنفانی در بیروت که در مناطق مختلف جهان از جمله مالزی‌‌‌، اندونزی‌‌‌، اردن‌‌‌، فرانسه‌‌‌، فلسطین‌‌‌،‌ لبنان‌‌‌،تونس‌‌‌،‌ امارات متحده عربی‌‌‌،‌ سوریه‌‌‌،‌ جزیره مالت‌‌‌،‌ بلغارستان و دیگر کشورهای دنیا رخ داده، نشان‌ می‌دهد که این رژیم سفاک به هیچ یک اصول و‌ قوانین پایبند نیست.

در حالی‌که امت اسلامی امروز در عزای دوتن از قیادت‌های رشید، صالح و مدبر خویش قرار دارد، اما بدون تردید که خون این بزرگان دیر یا زود دامن ظالمین را خواهد گرفت و سبب نابودی رژیم غاصب و تروریست خواهد گردید.

انشا الله شاهد روزی خواهیم بود که این رژیم سفاک خون ریز از صحنه روزگار محو خواهد شد،جهان با آزادی فلسطین در یک صلح و آرامش همیشگی قرار خواهد گرفت .

در فرجام برای شادی روح مطهر همه شهدای فلسطین و آزادی خواهان جهان و همه کسانی که جان خودشان را در مسیر جهاد و مقاومت از دست دادند،،طلب علو درجات نموده و به روان آنها درود‌ می‌فرستیم.

بـار الهـا! مـا را بـر دشـمنانی كه امروز در هر گوشه و كنار، قصد يورش بردن به اسلام و‌مسلمانان دارند پـيـروز گـردان كـه تو بهترين مولى و يار و ياورى (فنعم المولى و نعم النصير).

عبدالرووف توانا

نظرات بسته شده است.