نهایی شدن طرح پنج ساله کشت بدیل کوکنار

نهایی شدن طرح پنج ساله کشت بدیل کوکنار.

به گفته سخن‌گوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، طرح پنج ساله کشت بدیل بر اساس فرمان رهبر امارت اسلامی، به منظور ارایه معیشت بدیل و معرفی جاگزین‌های کشت کوکنار و نباتات تولید کننده مواد مخدر برای کشاورزان از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری تنظیم شده‌است.

مصباح الدین مستعین سخن‌گوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری  در این باره می‌‌گوید: « وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از همه شهروندان، جامعه جهانی  و نهاد های کمک رسان بین المللی می خواهد که همیشه در زمینه معیشت جایگزین با کشاورزان همکاری کنند.»

برخی از کشاورزان که پیش از فرمان رهبر امارت اسلامی مبنی بر منع کشت کوکنار در کشور که از طریق کشت کوکنار امرار معیشت می‌کردند اکنون می‌گویند که با چالش های گونه گون روبرو استند.آنان ازمسوولان امارت اسلامی در بخش کشت بدیل خواهان همکاری هستند.

جمعه گل که یک تن از کشاورزان است می‌گوید :« تا حالا هیچ چیز به ما داده نشده است بدون گندم هیچ چیز نیست و تریاک هم ممنوع اعلان شده است. »

بریالی نیز کشاورز دیگریست می گوید: « خواست ما از امارت اسلامی این است که به جای خشخاش  تخم زعفران یا چیز دیگری که بتوانیم از آن برای رفع نیاز خانواده استفاده کنیم، به ما کمک کنند.»

در سوی دیگر اتاق زراعت و مالداری بر توزیع تخم های اصلاح شده و کود کیمیاوی، ایجاد بازارهای معیاری در داخل و خارج از کشور به هدف فروش فرآورده های کشاورزی، کاهش تعرفه های گمرکی و ارایه کشت بدیل کوکنار به کشاورزان  از سوی امارت اسلامی تاکید می‌کند.

میرویس حاجی زاده معاون اتاق زراعت و مالداری به رسانه ها  می گوید: «به جای خشخاش از هنگ استفاده شود، زعفران که در دنیا حرف اول را می زند، کاشته شود یا گیاهان خوب دیگر. درکل باید بازار خوب هم باید در دسترس شان قرار گیرد تا این که این اقلام زراعتی ما به مارکیت های پاکستان و از پاکستان باید به هند و کشور های دیگر صادرات کرده بتوانیم.»

سومین نشست دوحه که هفته گذشته برگزار شد، در کنار پشتیبانی از سکتور خصوصی افغانستان، پیکار با مواد مخدر و تامین معیشت بدیل برای کشاورزان کشور از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث این نشست بودند که از سوی سازمان ملل، هیأت امارت اسلامی و کشور های اشتراک کننده روی آنها تاکید شد.

نظرات بسته شده است.