ملا عبدالغنی برادر: کاهش فقر و ایجاد زمینه کار اولویت‌ امارت اسلامی است

کاهش فقر و ایجاد زمینه کار اولویت‌ امارت اسلامی است.

ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا روز چهارشنبه در نشست تمویلات کوچک در کابل گفته است که کاهش فقر و بی‌کاری و فراهم کردن زمینه کار به شهروندان، از اولویت‌های امارت اسلامی است.
این نشست زیر نام “تمویلات کوچک؛ فرصت‌ها و چالش‌ها” از سوی بانک مرکزی افغانستان با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی، نمایندگان سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و بانک جهانی، سفیران، شماری از سرمایه‌گذاران و بازرگانان برگزار شده است.
ملا عبدالغنی برادر در این نشست گفت: «حالا نسبت به هر زمان، زمینه فراهم است که با تمویل سکتورهای کوچک با مردم عام کمک شود و برای آنان زمینه کار فراهم شود؛ چون که در تمام کشور الحمدالله امنیت تامین است، شفافیت وجود دارد و مردم به وقت مکلفیت مالی خود را ادا می‌کنند و حق کس تلف نمی‌شود.»
نوراحمد آغا سرپرست بانک مرکزی افغانستان در این نشست گفت: «د افغانستان بانک به این باور است که تمویل‌های کوچک ابزار موثری در زمینه بهبود شمولیت مالی است و می‌تواند تفاوت بزرگی در ثبات اجتماعی و اقتصادی کشور بوجود آورد.»
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه نیز در این نشست گفته است که اقتصاد افغانستان در بیست سال گذشته کاذب بود و اکنون امارت اسلامی با راه‌اندازی پروژه‌های زیربنایی تلاش می‌کند چالش‌های اقتصادی را حل سازد.
سرپرست وزارت خارجه گفت: «متأسفانه در بیست سال گذشته، اقتصادی در افغانستان حاکم بود که یک اقتصاد متورم بود، اقتصاد کاذب بود، اقتصاد سال‌های گذشته بر مبنای پالیسی و سیاستی بود که مردم غیور افغانستان را خیرات‌خور آموخته می‌کرد.»
نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت که یکی دیگر از سخن‌رانان در این نشست بود، گفت: «همکاری معنادار و عملی بین تمام طرف‌های ذیدخل در سکتور خصوصی می‌تواند ثبات اقتصادی و زمینه ایجاد شغل برای همه را به بار آورد.»
از سویی‌هم رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که زنان در افغانستان فرصت محدودی برای توسعه اقتصادی دارند. خانم اوتونبایوا از مسوولان در حکومت سرپرست خواسته است که از زنان در افغانستان پشتیبانی کنند.
رزا اوتونبایوا افزود: «زنان بیش از چهل درصد از ذینفعان مالی تمویلات کوچک را تشکیل می‌دهند. زنان فرصت‌های محدودی برای توسعه اقتصادی دارند و از این‌رو باید به کمک مالی کوچک به آن‌ها ادامه دهیم تا بتوانند زندگی مناسبی داشته باشند. از مسوولان تقاضا دارم به زنان در این بخش اولویت دهند.»
در این نشست دو جواز برای موسسه‌هایی که شرکت‌ها را تمویل می‌کنند و هشت جواز دیگر برای شرکت‌هایی که به مردم قرضه‌های کوچه می‌دهند، توزیع شده است.

نظرات بسته شده است.