مقاله فارن پالیسی خواستار تعامل آمریکا و غرب با افغانستان شد
مقاله فارن پالیسی خواستار تعامل آمریکا و غرب با افغانستان شد.
یک مقاله فارین پالیسی که از سوی ینس وسترلوند ماتیسن، آدام واینستاین و گالینا میکلسن نوشته شده میگوید که دولت جدید ایالات متحده به رهبری دانلد ترمپ و غرب در رویکرد خود به افغانستان با فرصتها و چالشهای جدیدی روبهرو خواهند شد.
این مقاله با اشاره به لغو پست نماینده ویژه ایالات متحده برای افغانستان در اکتوبر و توقف سفارتهای افغانستان در اروپا، تأکید کرده که دانلد ترمپ روابط تقریبا بنبست میان امریکا و امارت اسلامی را به ارث خواهد برد.
نویسندگان مقاله خواستار هماهنگی دیپلوماسی امریکا و اروپا در مورد افغانستان شده و پیشنهاد میکنند که غرب باید واقعیت کنونی افغانستان را بپذیرد و از تلاش برای ایجاد شکاف در درون «طالبان» دست بردارد.
در این مقاله آمده که رهبری امارت اسلامی تعامل دیفاکتو و احترام دیپلوماتیک را به مشروعیت دیجور ترجیح میدهد.
در بخشی از این مقاله آمده است: «هیچ کمبودی در تعامل غیرغربیها با طالبان وجود ندارد. آرون زلین از موسسه واشنگتن تمامی دیدارهای دیپلوماتیک طالبان را از آگست ۲۰۲۱ پیگیری کرده است و نشان داده که طالبان در سه سال اول حکومت خود نزدیک به ۲هزار دیدار داشتهاند که سال به سال افزایش یافته است.»
نویسندگان از استراتژی عدم به رسمیتشناسی غرب انتقاد کرده و فاصله گرفتن امریکا و اروپا از افغانستان را زیر پرسش قراردادهاند، در حالی که کشورهای منطقه از تعامل با افغانستان سود بردهاند.
در مقاله همچنان آمده است که کشورهای منطقه از تعامل با کابل دستآوردهای کسب کردهاند.
نویسندگان تنها گذاشتن افغانستان از سوی غرب را اشتباهی بزرگ خوانده و توصیه کردهاند که به جای تعامل از راه دور، به تعامل مستقیم با مقامهای کنونی افغانستان بپردازند.
در مقاله در این باره چنین آمده است: «ایالات متحده و اروپا میتوانند از تعاملات پراکنده در دوحه و نشستهای پراکنده در کابل فراتر بروند و با اتخاذ رویکردی بلندمدت، از طریق دیدارهای رودررو با طالبان و مردم افغانستان در داخل این کشور به نتایج بهتر دست یابند. با پیروی از الگوی کشورهای منطقه و نشان دادن احترام از طریق گفتوگو، دیپلوماتهای غربی میتوانند قدرت تعاملات رودررو را به کار گیرند و بر اهمیت ایجاد روابط شخصی تأکید کنند، زیرا دیپلوماسی مؤثر بر پایه روابط انسانی استوار است.»
هرچند امارت اسلامی بارها گفته که داعش در افغانستان شکست خورده است، نویسندگان این مقاله معتقدند که امارت اسلامی میتواند به عنوان یک شریک ضدهراسافگنی برای غرب در برابر تهدید مشترک آمریکا و اروپا، داعش خراسان (ISKP) عمل کند.
مقاله اضافه میکند که دانلد ترمپ، بهعنوان طراح توافقنامه دوحه، باید دیپلوماسی آیندهنگرانهای را دنبال کند و از بازگشت به اشتباهات گذشته پرهیز کند.
این در حالی است که زلمی خلیلزاد نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، در ایکس نوشته که انتخاب مجدد دانلد ترمپ فرصتی برای اجرای کامل توافق دوحه است و کابل نیز از رییسجمهور منتخب آمریکا خواسته تا فصل جدیدی در روابط امریکا و افغانستان باز کند.
نظرات بسته شده است.