معاون یوناما از خطرهای احتمالی توقف آموزشهای طبی دختران هشدار داد
معاون یوناما از خطرهای احتمالی توقف آموزشهای طبی دختران هشدار داد.
اندریکا راتوات معاون یوناما و هماهنگکننده کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که با مسدود شدن نهادهای آموزشی، زندگی بیش از ۴۰هزار قابله و پرستار با پیامدهای منفی روبهرو خواهد شد.
آقای راتوات تاکید کرده است که سطح مرگومیر مادران و کودکان در افغانستان بسیار بالا است و امارت اسلامی باید در این زمینه توجه کند.
به گفته معاون یوناما، ۳۶هزار قابله و ۳هزار نرس در انستییوتهای طبی در حال آموزش بودند.
اندریکا راتوات افزوده است: «به گونه مثال ۳۶هزار قابله در حال آموزش بودند و ۳هزار نرس. اگر انستیتوتهای طبی متوقف شود، این شمار فارغ نخواهند شد. به این معنا است که این شمار قادر نخواهند بود که زنان و دختران را در جامعه کمک کنند و این تاثیر مستقیم بر صحت و سلامت آنان خواهد داشت.»
این مقام نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید کرده است که از مردم افغانستان پشتیبانی میکند
اندریکا راتوات افزود: «البته ما گفتوگو خواهیم کرد و از حکومت میخواهیم که رسیدگی کند. ما همیشه تعامل باز و اصولی خواهیم داشت و در هرچه انجام میدهیم مردم افغانستان در مرکز توجه قرار خواهند داشت.»
برکتالله رسولی، پزشک به رسانه ها گفت: «وقتی یک داکتر نسایی ولادی نباشد، یک زن که باردار است یا مشکل دیگر زنانه دارد، چطور میتواند مشکلات اش را به یک داکتر مرد بکند؟»
از سوییهم، برخی فعالان حقوق زن از امارت اسلامی میخواهند که نهادهای آموزشی بهویژه انستیتوتهای طبی را بهروی دختران باز کند.
لمیا شیرزی فعال حقوق زن گفت: «موسسات تحصیلات عالی و متوسط طبی یگانه روزنه امید برای زنان و دختران افغانستان بود که حداقل برای ارایه خدمات صحی از سوی زنان امید داشتند.»
این در حالیست که تازهترین آمارها درباره کمبود قابلهها در کشور نشان میدهند که افغانستان هماکنون به بیش از ۱۸هزار قابله نیاز دارد.
نظرات بسته شده است.