ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی، نقش نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان را در عادیسازی روابط امارت اسلامی با کشورهای عضو اتحادیه اروپا سودمند نمیداند.
آقای مجاهد در پیوند به پایان مأموریت توماس نیکلاسون میگوید که نیاز است تا نماینده ویژهای که از سوی اتحادیه اروپا به افغانستان معرفی میشود، واقعیتهای افغانستان را بازتاب دهد.
این در حالی است که مأموریت توماس نیکلاسون نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان، به پایان رسید.
سخنگوی امارت اسلامی در این باره گفت: «این که تا حال نتوانست روابط افغانستان را با اتحادیه اروپا نارمل بسازد و دیدی را که در اتحادیه اروپا علیه افغانستان هنوز هم از زمان جنگ باقی مانده را تغییر داده نتوانست، این موفقیت بیشتر نیست.»
در بیش از سه سال اخیر، هیچ کشور اروپایی نمایندهای از امارت اسلامی را در سفارتخانههای خود نپذیرفته است.
شماری از آگاهان مسایل سیاسی به این باورند که برای گسترش روابط با کشورهای جهان، بهویژه اتحادیه اروپا، نیاز است تا امارت اسلامی با حفظ منافع ملی به خواستهای جهان رسیدگی کند.
سلیم پیگیر آگاه مسایل سیاسی گفت: «عادیسازی روابط میان امارت اسلامی افغانستان و جامعه اروپایی به یک شخص رابطه ندارد، در اینجا امارت اسلامی افغانستان هم بعضی از خواهشاتی را که جامعه اروپایی دارد باید بپذیرد و خواهشات امارت اسلامی افغانستان را باید جامعه اروپایی بپذیرد.»
نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در سفر پنجروزهاش به کابل دیدارهایی با مسوولان امارت اسلامی، نمایندگان سازمان ملل متحد، خبرنگاران و بازرگانان داشته است.
در این دیدارها درباره کشت بدیل برای کشاورزان، کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا، قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر و افزایش تجارت با کشورهای اروپایی بحث و گفتوگو شده است.
بلال عمر آگاه مسایل سیاسی گفت: «اتحادیه اروپا طی چند سالی که در افغانستان بوده برنامههای مختلفی را داشته، بهخصوص برنامههای کمک به مهاجران و معتادان همچنان ساختوساز برخی نهادها؛ اما در موضوع مذاکرات و حل معضلات اتحادیه اروپا نتواست بهشکلی که مردم افغانستان تقاضا دارند، نتوانستند این موضوعات را حل کنند.»
توماس نیکلاسون در سال ۲۰۲۱ میلادی به عنوان نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان تعیین شده بود.
نظرات بسته شده است.