فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ در خبرنامهای اوضاع بشری در افغانستان را وخیم خوانده و بر نیازمندی یک رویکرد جدید در این باره تاکید کرده است.
این فدراسیون با اشاره به کمبود بودجه برای کمک رسانی در افغانستان گفته که بیش از ۲۴ میلیون فرد در افغانستان نیاز به کمک دارند.
در بخشی از گزارش فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ آمده است: «نیازهای بیش از ۲۴ میلیون نفر گسترده و به هم پیوسته است. بسیاری از آنها به دلیل ترکیبی از تأثیرات طولانی مدت چندین دهه درگیری، شوکهای تغییرات اقلیمی و یک بحران عمیق اقتصادی ایجاد شدهاند. منابع کشور گسترده است، اما ظرفیتها وجود دارد و مهم است که راهحلهایی برای رفع ریشههای همه این نیازها اجرا شود.»
معاون میان سال که از بام تا شام با کراچی دستی اش در گوشهای از شهر کابل سرگرم تامین هزینههای خانواده اش است میگوید که تاکنون هیچ کمکی بدست نیاورده است.
معاون به رسانه ها گفت: «وقتی که کمکها میآید وکیل کوچه مجبور است که به فامیلهای خود تقسیم کند همسایه و خویش خود را بدهد ما تا به حال بدست نیاوردیم، اما کسانیکه معاش هم داشتهاند دریافت کردهاند کمکها را.»
عبدالظهور مدبر آگاه مسایل اقتصادی گفت: «کمکهای جهانی نظر به مقیاس و رقت وخامت کشور میتواند نقش مهمی را در اقتصاد کشور بازی کند.»
مسوولان در امارت اسلامی نیز خواستار تداوم کمک های سازمان های بین المللی برای کاهش فقر در افغانستان هستند.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «تقاضای ما از جامعه جهانی و نهادهای مددرسان این است که کمک به مردم افغانستان در بعد بشردوستانه و انکشافی و زیر بنایی تداوم داشته باشد تا ما فقر را در افغانستان کاهش دهیم.»
به تازگی برنامه جهانی خوراک گفته که به علت کمبود بودجه کمکهای غذایی بشردوستانهای خود را از ماه می به بعد کاهش خواهد داد و در ماه جون سال روان میلادی کمکهای غذایی بشردوستانه این اداره تنها به ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان کاهش خواهد یافت و این افراد شامل کسانیاند که برای زنده ماندن چارهای دیگری جز دریافت این کمکها ندارند.
نظرات بسته شده است.