شرکتهای صادرکننده زعفران در هرات میگویند که با وجود افزایش تولید این محصول در سال جاری، چالشهایی مانند محدودیت در انتقال پول و عدم فعال شدن دهلیزهای هوایی همچنان مانعی جدی بر سر راه صادرات است.
به گفته مسوولان این شرکتها، مشکلات بانکی ناشی از تحریمها و محدودیتها، روند صادرات زعفران را به کشورهای مختلف با دشواری روبهرو کرده است.
صادرکنندگان از حکومت سرپرست خواستهاند تا برای تسهیل صادرات زعفران، اقدامهای لازم را انجام دهد.
جلیل احمد کریمی مسوول یک شرکت صادرکننده زعفران اظهار داشت: «دهلیز هوایی هنوز هم به آن شکلی باز نشده که ما بتوانیم زعفران خود را به کشورهای دنیا صادر کنیم.»
نجیبالله رحمتی مسوول یک شرکت صادرکننده زعفران افزود: «هفتاد درصد شرکتهایی که زعفران را صادر میکنند این مشکلات سر راهشان است. دو سه شرکت مشکلات را رفع کردند و دیگران هنوز هم با این مشکل دچارند.»
مسوولان اتحادیه زعفران افغانستان نیز میگویند که عدم ثبت شرکتهای صادرکننده در گمرکات کشورهای مقصد به علت تحریمها، یک چالش جدی است.
محمد ابراهیم عادل مسوول اتحادیه زعفران افغانستان گفت: «ما مشکلات شرکتهای خود را همیشه به وزارت زراعت و وزارت صنعت و تجارت بیان کردهایم. این مشکلات موضوعات پولی بود؛ وقتی که زعفران را به فروش میرسانند نمیتوانند پول را درست برسانند، چون که محدودیتهای بانکی است.»
در همین حال، مسوولان محلی در هرات میگویند که تولید زعفران این ولایت در سال جاری به حدود چهل تُن رسیده است که این رقم نشاندهنده افزایش سی درصدی در مقایسه با سال گذشته است.
اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات نیز میگوید که در زمینه صادرات و خدمات مالی، برای شرکتهای صادرکننده سهولتهایی فراهم کرده است.
یونس قاضیزاده رییس اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات گفت: «در بحث تسهیل انتقالات مالی، بانکهای خصوصی و دولتی شرایطی را با اتاق تجارت فراهم کردهاند. فعلاً کدام مشکلی در حوزه صادرات و نقدینگی پیش روی ما نیست.»
بر اساس آمارهای اتحادیه زعفران افغانستان، در سال گذشته از مجموع سی تُن زعفران تولیدی کشور، بیست و نه تُن و ۵۸۰ کیلوگرام به خارج صادر شده است.
این مقدار طلای سرخ به ارزش نزدیک به چهل میلیون دالر به امریکا، اروپا، چین، هند، عربستان سعودی و عمان صادر شده است.
نظرات بسته شده است.