وزارت صنعت و تجارت آمار میدهد که در سال ۱۴۰۲ خورشیدی، بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه را به ارزش ۲۷ میلیون دالر به بیرون از کشور صادر کردهاند.
آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت میگوید که بیشترین صادرات جلغوزه به کشورهای چین، هند، پاکستان، امارات متحده عربی و امریکا بوده است.
آقای جواد در این باره گفت: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده است.»
در همین حال، اتاق صنایع و معادن افغانستان تاکید میورزد که برای افزایش صادرات جلغوزه به بیرون از کشور، نیاز است تا سهولتهای بیشتر در بخش دهلیزهای هوایی فراهم شود.
سخی احمد پیمان معاون اول اتاق صنایع و معادن افغانستان گفت: «اگر زمینه کارگوهای هوایی ایجاد شود که به قیمتهای مناسب بتوانیم به کشورهای مورد نیاز این را انتقال کنیم، پول خوب عرض خلق میکند و هم برای اقتصاد افغانستان خوب خواهد بود.»
جلغوزه افغانستان با داشتن کیفیت بهتر، تقاضای بیشتری در کشورهای دیگر از جمله چین دارد؛ اما شماری از کشاورزان میگویند که در سال ۱۴۰۲ خورشیدی میزان حاصلات جلغوزه کاهش یافته است.
اتاق زراعت و مالداری میگوید که خشکسالیهای پیهم سبب شده تا حاصلات جلغوزه به مراتب کاهش پیدا کند و آنان را با مشکلات فراوان روبهرو ساخته است.
میرویس حاجیزاده معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «زراعت ما متکی به آب است و در پهلویش جلغوزه بسیار یک سکتور قیمتی است، جلغوزه یعنی طلای سیاه مسما به نام طلای سیاه، باید به این مارکیتهای خوب پیدا شود.»
بر بنیاد آمارهای وزارت صنعت و تجارت، در سال ۱۴۰۱ هجری خورشیدی، به ارزش ۴۹ میلیون دالر جلغوزه افغانستان به بیرون از کشور صادر شد که بیشترین صادرات به پاکستان، چین و هند انجام شد.
نظرات بسته شده است.