توماس وست نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان، میگوید که ادغام دوباره افغانستان به جامعه جهانی یکی از اهداف مهم کشورهای شرکتکننده در نشست دوحه بود.
آقای وست در سخنانی به رسانه ها میافزاید که سیاست کشورش در برابر افغانستان بر دو اصل یعنی منافع ملی امریکا و پشتیبانی از مردم افغانستان استوار است.
نماینده ویژه امریکا برای افغانستان گفت: «یکی از دلایلی که بسیاری کشورها به دوحه آمدهاند، این است که ما در پی راهاندازی روندی هستیم که سبب ادغام مجدد افغانستان در جامعه جهانی میگردد. این باید هدفی مهمی باشد که ما داریم؛ اما در این راه که با ما با افغانها و همچنان امارت اسلامی هستند، نقاط بسیار مهمی وجود خواهد داشت. همانطور که همکارم رینا گفت، این مسیر، برای حق دختران برای تحصیل و کار و شرکت کامل در جامعه خواهد بود. بخشی از این مسیر در مورد تعهدات امنیتی، ادامه اجرای ممنوعیت کشت کوکنار و شفافیت بودجه خواهد بود.»
توماس وست درباره سیاست واشنگتن در برابر افغانستان چنین گفت: «افغانستان از دید سیاست امریکا بر دو اساس استوار است، یک منافع ملی امریکا و دو، روش بهتر برای حمایت از مردم افغانستان. درباره موضوع نخست، منافع ملی، ما یک منافع ملی الزامآور داریم جهت اطمینان از اینکه افغانستان هرگز دوباره به میدان تروریستی در برابر امریکا تبدیل نشود. در این رابطه، ما در مورد اقداماتی امارت اسلامی برای تعهدات شان که به جامعه بینالملل و بیشتر به امریکا انجام دادهاند در گفتوگو هستیم.»
از سویی هم، برخی از آگاهان مسایل سیاسی به این باوراند که افغانستان و جهان باید برای از بین بردن اختلافات فعلی شان، چالشهای ملی و بینالمللی را که سد راه آنان قرار دارد، حل سازند.
سید عبدالمقدم امین آگاه مسایل سیاسی گفت: «چند مورد تحت نام چالشهای ملی و بینالمللی به عنوان یک نکته اختلاف میان افغانستان و جامعه جهانی وجود دارد؛ ولی تا زمانی که این چالشها حل نشود هنوز افغانستان میتواند که رابطهاش با دنیا قانونمند نباشد.»
سلیم پیگیر آگاه مسایل سیاسی گفت: «بدون شک که تمام کشورهای جهان بهشمول امریکا، دنبال منافع خود در افغانستان هستند و آن منافع را که باید پشت تربیونها تعریف بکنند، نمیکنند.»
این در حالیست که نمایندگان ویژه امریکا برای افغانستان، بار دیگر به نقش زنان افغان در جامعه، ادامه پشتیبانی جهان از آنان و ثبات اقتصاد کشور تاکید ورزیده بودند.
نظرات بسته شده است.