سهیل شاهین رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر پس از وضع تحریمهای شورای امنیت بر مقامهای امارت اسلامی، خواهان رفع این تحریمها شده است.
رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر به رسانه ها گفته است که وضع تحریمها نتیجهبخش نبوده و باید هرچه زودتر از میان برداشته شوند.
آقای شاهین به رسانه ها گفت: «باید تمام این محدودیتها که مانع بر سر راه تعامل جامعه جهانی و امارت اسلامی است، برداشته شود تا راه برای یک تعامل مثبت هموار شود.»
به تازگی تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد گفته است که ۶۱ مقام ارشد «امارت اسلامی» در فهرست تحریمهای جهانی قرار دارند و از این میان، ۳۵ نفر آنان از اعضای کابینه و رهبری امارت اسلامی هستند.
در این قهرست مقامهای ارشد امارت اسلامی از جمله ملا محمد حسن آخند رییسالوزرا، عبدالغنی برادر معاون اقتصادی، عبدالسلام حنفی معاون اداری، مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی رییسالوزرا، امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه، سراجالدین حقانی سرپرست وزارت داخله، عبدالحق وثیق رییس استخبارات و برخی دیگر از اعضای امارت اسلامی گنجانیده شدهاند.»
از سوییهم برخی از آگاهان مسایل سیاسی به این باور اند که وضع این تحریمها، بر روابط امارت اسلامی و جامعه جهانی اثر منفی خواهد گذاشت.
جنت فهیم چکری آگاه مسایل سیاسی به رسانه ها گفت: «وضع تحریمها بالای اعضای ارشد امارت اسلامی باعث ایجاد عدم هماهنگی بین افغانستان و سازمان ملل متحد میشود و هر قدر این تحریمها بیشتر باشد، فاصله بین افغانستان و مجمع عمومی سازمان ملل متحد زیادتر میشود.»
طارق فرهادی یکی دیگر از آگاهان گفت: «در این صورت ما باید ببینیم که چه اصلاحات در افغانستان باید به میان بیاید، تا این اشخاص از تحریم رهایی یابند، در آن صورت بر اقتصاد افغانستان هم مفید خواهد بود.»
پیش از این ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی به رسانه ها گفته بود که نامهای ۲۴ مقام امارت اسلامی هنوز در فهرست سیاه سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا قرار دارد. آقای مجاهد، حذف نشدن نام مقامهای امارت اسلامی از فهرست سیاه را خلاف توافقنامه دوحه عنوان کرده بود.
نظرات بسته شده است.