شماری از کارخانهداران سنگ مرمر در قندهار میگویند که تولیدات آنها افزون بر بازارهای داخلی، در بازارهای خارجی نیز تقاضای بالایی دارد.
آنان از حکومت سرپرست خواهان پشتیبانی بیشتر از تولیدات خود هستند.
یکی از کارخانههای سنگ مرمر که با هزینه ۴۵۰ هزار دالر امریکایی در پارک صنعتی شوراندام قندهار ساخته شده، روزانه بهطور میانگین تا ۸۰ تُن از سنگهای استخراجشده ولسوالی شاهولیکوت را پروسس میکند.
نصیبالله محمدی مسوول کارخانه تولیدی سنگ مرمر در قندهار گفت: «ما در اینجا روزانه تا ۸۰ تُن سنگ مرمر را فرآوری میکنیم و تولیدات خود را افزون بر بازارهای داخلی افغانستان، به امارات متحده عربی، چین، هند، پاکستان و قطر صادر میکنیم. تقاضا برای محصولات ما در آنجا زیاد است و تلاش میکنیم تولیدات خود را گسترش دهیم.»
کارگران این کارخانه نیز میگویند که سنگهای مرمر، رخام و گرانیت ظرفیت بالایی برای تولید انواع محصولات تزیینی دارند.
محمد طاهر کارگر کارخانه در قندهار گفت: «ما توانایی تولید انواع سنگهای تزیینی و محصولات زیبایی را داریم و میتوانیم هر نوع تقاضای مشتریان داخلی و خارجی را برآورده کنیم.»
بلال احمد کارگر دیگر افزود: «در اینجا ما با کارگران حرفهای کار میکنیم و برخی از آنها حتی ۱۰ سال تجربه دارند. از نظر مهارت و تخصص هیچگونه کمبودی نداریم.»
محمد نسیم کارگر کارخانه گفت: «ما بر اساس تقاضای بازار، محصولات متنوعی تولید کردهایم و همچنان سفارشهای بیشتری برای تولید داریم. در مورد کیفیت تولیدات خود اطمینان میدهیم.»
اتاق معادن و صنایع قندهار میگوید که تلاش دارد تولید سنگ مرمر این ولایت را افزایش داده و نیاز به واردات مشابه را کاهش دهد.
سید سرور امانی رییس اتاق معادن و صنایع قندهار گفت: «خوشبختانه، اکنون در کنار استخراج معادن در قندهار، در بخش فرآوری مواد معدنی نیز سرمایهگذاری صورت گرفته است. ما تلاش میکنیم تولیدات خود را افزایش دهیم و واردات مشابه را از خارج کاهش دهیم.»
هماکنون حدود ۲۰۰ کارخانه تولیدی در شهرک صنعتی شوراندام فعالیت میکنند. مسوولان محلی میگویند که با فعالشدن برق وارداتی در این ولایت، ظرفیت فعالیت کارخانههای تولیدی نیز افزایش خواهد یافت.
نظرات بسته شده است.