سفارت افغانستان در لندن به درخواست بریتانیا بسته می‌شود

آقای رسول در ایکس نگاشته است که این تصمیم به دنبال درخواست رسمی بریتانیا گرفته شده است.

زلمی رسول سفیر حکومت پیشین در لندن گفته است که سفارت افغانستان در لندن در ۲۷ ماه روان میلادی (سپتمبر) مسدود می‌شود.
آقای رسول در ایکس نگاشته است که این تصمیم به دنبال درخواست رسمی بریتانیا گرفته شده است.
سفیر حکومت پیشین افغانستان در لندن گفته است: «سفارت افغانستان در کشور بریتانیا بر اساس درخواست رسمی کشور میزبان، به‌طور رسمی قرار است بتاریخ ۲۷ سپتمبر ۲۰۲۴ بسته شود. این تصمیم به اساس لزوم دید مقام‌های کشور میزبان اتخاذ گردیده است.»
دستیار وزارت خارجه ایران به دنبال نشر این خبر، بسته شدن سفارت‌های افغانستان در اروپا را گامی به سوی نزدیک شدن کشورهای اروپایی با حکومت سرپرست افغانستان ‌دانسته است.
سید رسول موسوی در این باره گفته است: «بسته شدن سفارت‌خانه‌های افغانستان در اروپا گامی است برای نزدیکی پایتخت‌های اروپایی به کابل! این کار متناقض به نظر می‌رسد ولی مسیری است که اروپا شروع کرده است. امروز سفارت‌خانه‌ها از اختیار مخالفین طالبان خارج می‌شود بعد از مدتی با عنوان خدمات‌ قونسلی در هماهنگی با کابل باز می‌شوند.»
دو روز پیش نیز دویچه‌وله گزارش داده بود که وزارت خارجه آلمان بی‌اعتباری خدمات قونسلی در شهرهای برلین و بن را تأیید کرده و افزوده است که از این پس خدمات قونسلی برای شهروندان افغانستان از طریق قونسل‌گری شهر مونیخ که با امارت اسلامی در تعامل است، ارایه می‌شود.
نجیب‌الرحمان شمال آگاه روابط بین‌الملل درباره بسته شدن سفارت گفت: «بسته شدن سفارت افغانستان در بریتانیا می‌تواند موجب گسترش مشکلات برای مهاجران افغان در کشور انگلستان گردد. امیدواری هستم که هم وزارت خارجه افغانستان و هم مقام‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل بتواند راه‌های حل این مشکل را پیدا بکنند.»
عزیز معارج دیپلومات پیشین می‌گوید: «از بسته شدن سفارت‌های افغانستان اروپا مانند انگلستان و سایر کشورها، این‌گونه تصور می‌شود که تفاهم بین طالبان و این کشورها صورت گرفته که سفارت‌ها را در قدم اول بسته کنند و بعدا به نام گشایش دفتر قونسلی به شکلی به طالبان واگذار شود و نماینده طالبان بیاید و از این طریق جامعه جهانی راه تعامل با طالبان را در پیش گیرد و ارتباط ایجاد کنند.»
پیش از این وزارت خارجه‌ی امارت اسلامی ارایه خدمات قونسلی نمایندگی‌های سیاسی مقیم لندن، بلجیم، سویدن، ناروی، سویس، اتریش، ایتالیا، یونان، فرانسه، پولند، کانادا، استرالیا و شهرهای بن و برلین آلمان را به علت عدم تعامل با حکومت سرپرست، بی‌اعتبار اعلام کرده بود.

نظرات بسته شده است.