روز جهانی رادیو،رادیو به عنوان پر مخاطب ترین رسانه شنیداری در جهان و با سابقه ترین رسانه در میان رسانه های همگانی به شمار میرود.

رادیو در افغانستان قدامت صد ساله دارد و به علت دسترسی آسان، طرفداران فراوانی دارد و بیش‌ترین شنوندگان رادیو روستا نشینان استند.

رادیو در افغانستان قدامت صد ساله دارد و به علت دسترسی آسان، طرفداران فراوانی دارد و بیش‌ترین شنوندگان رادیو روستا نشینان استند.

یافته های اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان نشان میدهد که ۲۵۷ رادیو در افغانستان فعالیت نشراتی داشته که در آن ۱۸۸۰ تن مرد و ۲۷۰ تن از زنان مصروف فعالیت های رسانه ای هستند.

بر بنیاد یافته های اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان در بیشتر از دوسال گذشته ۱۹ رادیو تازه تاسیس شده و ۳۲ رادیوی دیگر بعد از وقفه ی موقت نشراتی، فعالیت شان را از سر گرفته اند.

در یک سال گذشته نشرات ۹ رادیو در ولایات به گونه موقت متوقف شده که از این میان نشرات ۳ رادیو هنوز هم دوباره آغاز نشده است.

اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان به عنوان نهاد حامی و مدافع حقوق خبرنگاران و آزادی  بیان در افغانستان جهت گسترش آزادی بیان و روند اطلاع رسانی در کشور  در برگزاری نشست های هماهنگی، برنامه های آموزشی و ایجاد کمیته های مشترک بین رسانه ها و حکومت و تسهیل روند دسترسی خبرنگاران به اطلاعات تلاش های زیادی کرده و از مسوولان در ا ا میخواهد در تسهیل روند دسترسی خبرنگاران به اطلاعات، مصوونیت خبرنگاران و کاهش صرفیه برق رسانه ها و رفع چالش های رسانه ها جامعه رسانه ای کشور را بیشتر از پیش همکاری نمایند

روزا اوتونبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و نماینده‌ی ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، گفته که تصور جهان بدون رادیو بسیار دشوار است

نماینده‌ی ویژه‌ی دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان، از رادیو در افغانستان به عنوان «منبع حیاتی خبر، تعلیم و تربیه و بحث‌های عمومی در نزدیک به یک قرن» ستایش کرده است.

سازمان آموزشی، علمی‌ و فرهنگی ملل متحد

عطا محمد ساهو، آمر ریاست اطلاعات وفرهنگ ولایت بلخ، که درمقابل رسانه ها صحبت می نمود، از فعالیت ۱۰ دستگاه رادیو در ولایت بلخ خبرداد وافزود که این رادیو ها دربلخ وولسوالی های آن با امواج اف ام وکوتاه برای مردم اطلاع رسانی می کند.

وی از کاهش فعالیت رسانه ها درسال های اخیر دربلخ یاد نمود وافزود که یک دهه قبل بیش از20 دستگاه رادیو دربلخ فعالیت می نمود وفعلا بنا به مشکلات اقتصادی و عدم توجه همکاران شان فعالیت شان کم شده است

با این همه باشنده گان مزار شریف از رادیو به عنوان دوست دیرینه شان نام برده و می گویند که  رادیو یک یک رسانه بسیار ساده و قابل فهم برای اقشار با سود و افراد که خواندن و نوشتن بلد نیست می باشد

محمد اکبر که در شهر مزار شریف تکسی رانی می گوید: ما سال های زیاد می شود از رادیو استفاده می کنیم ، و مثل رفیق همیشه گی مه می است .

داکتر ربانی یکی دیگر از باشنده گان مزارشریف می گوید: اول به همه خبرنگاران روز جهانی رادیو را تبریک می گویم، رادیو وسیله است که ما هم زمان  کار می کنیم و رادیو هم می توانیم گوش نمایم،

گفتنی است که مجمع عمومی ملل متحد در سال ۲۰۱۲ میلادی سیزدهم فبروری را روز جهانی رادیو اعلام کرد. امسال از این روز توسط سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) تحت عنوان «رادیو و صلح» تجلیل می‌شود.

نظرات بسته شده است.