مطیعالحق خالص رییس هیات امارت اسلامی در نشست کاپ ۲۹، در حاشیه این نشست با نمایندگان مرکز و شبکه فناوری اقلیمی سازمان ملل، صندوق اقلیم سبز، صندوق تسهیلات محیط زیستی جهانی، وزارت خارجه بریتانیا، و هیاتهای بنگلهدیش و قطر دیدار و گفتوگو کرده است.
به گفته اداره ملی حفاظت محیط زیست، هیات امارت اسلامی در دیدار با مرکز و شبکه فناوری اقلیمی سازمان ملل تاکید کرده که افغانستان به شناسایی و انتقال تکنالوژی سازگار با اقلیم نیاز دارد.
مطیعالحق خالص در این دیدار خواستار همکاریهای فنی و مالی با افغانستان نیز شده است.
او همچنین با نمایندگان صندوق اقلیم سبز درباره پروژههای متوقفشده این صندوق در افغانستان گفتوگو کرده و از آنها خواسته است تا کار بر روی پروژههای معلقشده در افغانستان را دوباره آغاز کنند.
ازسرگیری پروژههای محیط زیستی، اثرات نامطلوب تغییرات اقلیمی و لزوم غیرسیاسی شدن کمکها در این حوزه از موضوعات مورد بحث این هیات با وزارت خارجه بریتانیا بوده است.
این هیات همچنین با مسوولان صندوق تسهیلات محیط زیستی جهانی (GEF) دیدار کرده و از آنها خواستهاند تا پروژههای پیشنهادی افغانستان در زمینه تغییرات اقلیمی را تأیید کنند.
در خبرنامه اداره ملی حفاظت محیط زیست آمده است: «در جریان این دیدار، در مورد پروژههای پیشنهادشده و جاری محیط زیستی افغانستان صحبت شد و از مسوولان صندوق تسهیلات محیط زیستی جهانی خواسته شد تا پروژههای پیشنهادی افغانستان را تایید کنند.»
براساس خبرنامه این وزارت، مطیعالحق خالص در ۳۰ عقرب با عبدالله بن عبدالعزیز وزیر محیط زیست و تغییرات اقلیمی قطر، دیدار کرده و خواستار همکاریهای فنی و برنامههای ارتقای ظرفیت در زمینه حفاظت از محیط زیست شدند.
وزیر محیط زیست و تغییرات اقلیمی قطر در این دیدار گفته که این کشور بر اساس برنامه ۲۰۲۵-۲۰۳۰، میزان انتشار گازهای گلخانهای را ۲۵ درصد کاهش خواهد داد.
هیات امارت اسلامی بر همکاریهای منطقهای تحت برنامه همکاریهای جنوب آسیا، انجمن همکاری منطقهای جنوب آسیا (سارک) و شبکه اجرایی حیات وحش جنوب آسیا در دیدار با هیات بنگلهدیش تاکید کرده است.
افغانستان از جمله کشورهایی است که در تولید گازهای گلخانهای نقشی ندارد، اما بیشترین آسیب را دیده است.
نشست سالانه سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی (COP 29) با حضور نمایندگان ۱۹۸ کشور عضو این سازمان، برخی از سران کشورها، نمایندگان بخش خصوصی، نهادهای مالی چندجانبه و دو جانبه سازمان ملل، نهادهای جامعه مدنی و رسانهها، در ۱۱ نوامبر سال جاری میلادی در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز شد و قرار است امروز به پایان برسد.
نظرات بسته شده است.