دستکم ۲۹ شهروند کشور از روز چهارشنبهی هفته گذشته تا اکنون در نتیجه سرازیر شدن سیلابها در کشور جان باختهاند.
جانان سایق سخنگوی وزارت دولت برای رسیدگی به رویدادهای طبیعی گفته است که بسیاری قربانیان از ولایتهای غزنی، پکتیا، جوزجان، فراه، نیمروز، سمنگان، پروان، هلمند و ننگرهار هستند.
هفت نفر دیگر هم در این رویدادها زخم برداشتهاند.
آقای سایق گفت: «در نتیجه بارانها و سیلابها ۲۹ نفر از هموطنان ما جان باخته و ۷ نفر دیگر زخم برداشتهاند.»
ولایتهای غربی کشور در چند روز پسین گواه سیلابهای شدید بودند که زیانهای جانی و مالی هنگفتی را برای باشندههای این ولایتها وارد کرده است.
یکی از آسیبدیدهها در قندهار گفت: «موترها حالا هم بند ماندهاند و در داخل این موترها بیماران هستند. همین حالا برایم زنگ زدند و گفتند که دو موتر را سیلاب متضرر ساخته.»
یکی دیگر از آسیبدیدهها در ولایت ارزگان به طلوعنیوز گفت: «ما یکجا با همه کودکان مان از خانه بیرون شدیم چون سیلاب همه چیز را به خاک یکسان کرده است.»
شمسالدین آسیبدیده در جوزجان درباره سیلابها گفت: «بسیار زمینهای زراعتی را در اینجا سیلاب خراب کرده. تا به حال کسی برای کمک اینجا نیامده است.»
همزمان اتاق زراعت و مالداری کشور گفته است که بارانهای پسین در کنار ایجاد خوشبینی و امیدواری، زیانهای هنگفتی را به کشاورزان وارد کرده است.
میرویس حاجیزاده معاون اتاق زراعت، مالداری و آبیاری به رسانه ها گفت: «زمینهای که از دهاقین از بین رفته و آنان [دهاقین] متضرر شده، چون وضع اقتصادی دهقان ضعیف است، توان و پول شخصی ندارند، باید سروی صورت بگیرد و به دهاقین کمک شود.»
در بیشتر از ده روز پسین در نتیجهی سرازیر شدن سیلابها در شماری از ولایتهای کشور ۹۹ نفر جان باخته و بیش از ۶۰ نفر دیگر هم زخم برداشتهاند.
در سوی دیگر ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی گفته است که ولایتهای ننگرهار، لغمان، کاپیسا، پروان، پنجشیر، بغلان، تخار، بدخشان، کابل، میدان وردک، بامیان، دایکندی، ارزگان، زابل، غزنی، پکتیکا، خوست، لوگر و پکتیا فردا (یکشنبه، دوم ثور) گواه بارش باران و جاری شدن سیلابهای آنی خواهند بود.
نظرات بسته شده است.