توزیع ۶۵ هزار جواز کار در هشت ماه؛ اما چالش بیکاری همچنان باقی است
توزیع ۶۵ هزار جواز کار در هشت ماه؛ اما چالش بیکاری همچنان باقی است.
وزارت کار و امور اجتماعی گفته که در هشت ماه نخست سال روان هجری خورشیدی، برای بیش از ۶۵ هزار نفر جواز کار توزیع کرده است.
به گفته سخنگوی این وزارت، از میان این افراد، حدود دو و نیم هزار تن شهروندان خارجی هستند.
سمیعالله ابراهیمی سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی گفت: «در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۳ خورشیدی، بیش از ۶۵ هزار جواز کار برای شهروندان کشور و اتباع خارجی توزیع شده است. در بخشهایی که به خدمات زنان نیاز است، به زنان نیز جواز کار داده شده است.»
با این حال، شماری از باشندگان پایتخت خواهان ایجاد فرصتهای کاری بیشتر از سوی امارت اسلامی و سکتور خصوصی هستند.
احمد شعیب، یکی از باشندگان کابل، میگوید که از دانشکده خبرنگاری دانشگاه کابل فارغ شده اما تاکنون نتوانسته در رشته تحصیلیاش کار کند و مهارتهای خود را بهکار بگیرد.
او از امارت اسلامی میخواهد که فرصتهای شغلی برای جوانان فراهم کند تا بتوانند سهم خود را در جامعه ادا کنند و مجبور نشوند برخلاف رشته تحصیلی خود مشغول به کار شوند.
احمد شعیب دانشآموخته دانشکده خبرنگاری دانشگاه کابل گفت: «آرزو داشتم در رشته تحصیلی خود کار کنم، اما زمینه فراهم نشده است. هر جا که میروم میپرسند تجربه کاریات کجاست؟ اما کسی فکر نمیکند که اگر به جوانان کار ندهند، تجربه کاری از کجا بیاورند.»
برخی آگاهان اقتصادی تاکید دارند که کاهش فقر و بیکاری مستلزم تمرکز بر پروژههای بزرگ اقتصادی و تعامل جامعه جهانی با امارت اسلامی است.
عبدالغفار نظامی آگاه مسایل اقتصادی گفت: «سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی و راهاندازی فابریکهها میتواند اقتصاد افغانستان را فعال کند. این امر به افزایش درآمد ناخالص داخلی و بهبود وضعیت اقتصادی خانوادهها منجر میشود که در نهایت، فقر را کاهش خواهد داد.»
عبدالنصیر رشتیا آگاه دیگر اقتصادی افزود: «حکومت وظیفه دارد بستر مناسبی برای جلب سرمایهگذاریهای بیشتر ایجاد کند. تا زمانی که کار ایجاد نشود، مشکل بیکاری حل نخواهد شد.»
مسوولان امارت اسلامی نیز گفتهاند که برای کاهش بیکاری، تلاشهای بسیاری در بخشهای مختلف از جمله استخراج معادن، مدیریت منابع آبی، توسعه شهری، ساخت و ساز جادهها و بزرگراهها، و جلب سرمایهگذاری انجام دادهاند.
نظرات بسته شده است.