تهدید نظامی کوریای شمالی در واکنش به رزمایش مشترک واشنگتن و سئول

رزمایش‌های امسال سئول و واشنگتن قرار است شامل 48 تمرین میدانی باشد که دو برابر تمارینی است که سال گذشته انجام شد.

وزارت دفاع کوریای شمالی رزمایش مشترک سالانه کوریای جنوبی و امریکا را محکوم کرده و متعهد شد که اقدام نظامی علیه این تحرکات انجام دهد.

در بحبوحه تنش‌ها بین دو کوریا، پیونگ‌یانگ درست یک روز پس از آن‌که نیروهای کوریای جنوبی و ایالات متحده رزمایش نظامی سالانه بزرگ خود را آغاز کردند، تهدید کرده است که علیه این دو کشور اقدام نظامی انجام دهد.

کوریای شمالی، رزمایش کوریای جنوبی و ایالات متحده را که قرار است 11 روز ادامه داشته باشد، توطئه‌ای برای حمله به پیونگ‌یانگ دانسته و هشدار داده است گام‌های نظامی «مسئولانه‌ای» را در واکنش به این تحرک دو کشور برمی‌دارد.

رزمایش‌های امسال سئول و واشنگتن قرار است شامل 48 تمرین میدانی باشد که دو برابر تمارینی است که سال گذشته انجام شد.

وزارت دفاع کوریای شمالی امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که «به شدت رزمایش‌های نظامی بی‌ملاحظه ایالات متحده و کوریای جنوبی که در پشت آن تهدید نظامی یک کشور مستقل و تلاش برای حمله به این کشور مخفی شده را محکوم می‌کند.»

یکی از سخنگویان وزارت دفاع کوریای شمالی تصریح کرد که ارتش کوریای شمالی «همچنان مراقب اقدامات ماجراجویانه دشمنان است و فعالیت‌های نظامی مسئولانه‌ای را برای کنترل قدرتمندانه این جو امنیتی بی‌ثبات در شبه‌جزیره کوریا در پیش خواهد گرفت.»

با اینحال سخنگوی وزارت دفاع کوریای جنوبی مشخص نکرد چه اقداماتی را علیه دو کشور انجام خواهند داد اما ناظران می‌گویند که احتمالاً کوریای شمالی، آزمایشات موشکی یا دیگر گام‌هایی را برای تقویت توان جنگی خود انجام خواهد داد.

علی‌رغم آن‌که پیونگ‌یانگ، رزمایشهای کوریای جنوبی و ایالات متحده را تهاجمی می‌داند اما سئول و واشنگتن به طور مکرر مدعی هستند که ماهیت این رزمایشها تدافعی است.

کوریای شمالی پیش از این با پرتاب موشک‌هایی با بردهای مختلف به این رزمایش‌ها پاسخ داده است.

ستاد مسترک ارتش کوریای جنوبی هفته گذشته اعلام کرد که رزمایشهای نظامی امسال با ایالات متحده با هدف خنثی‌سازی تهدیدات اتمی کوریای شمالی طراحی شده است و شامل رزمایش شلیک گلوله، بمباران، حمله هوایی و رهگیری موشک می‌شود.

کارشناسان می‌گویند که کوریای شمالی معتقد است که زرادخانه‌های تسلیحاتی بزرگ‌تر به این کشور اهرم بیشتری در دیپلماسی آینده با امریکا می‌دهد و امیدوار است که جامعه بین‌الملل این کشور را به عنوان یک کشور اتمی به رسمیت بشناسند تا در آینده از تحریم‌های اقتصادی تحت رهبری امریکا رهایی یابد.

نظرات بسته شده است.