تأکید ا.ا بر تأمین حقوق زنان در روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان
همزمان با روز جهانی مبارزه با خشونت در برابر زنان، امارت اسلامی از تأمین حقوق زنان در افغانستان سخن میگوید.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی، به رسانه ها میگوید که در سه سال پسین، امارت اسلامی تلاشهای فراوانی را برای تأمین حقوق بانوان در افغانستان انجام داده است.
آقای مجاهد این تلاشها را بسنده ندانسته و انجام کارهای بیشتر در زمینه تأمین حقوق زنان را لازمی میداند.
سخنگوی امارت اسلامی در این باره گفت: «ارگانهای دیگری هم هستند که در بخشهای مختلف هم ولایات و هم در مرکز بخاطر آگاهیدهی خواهرها و موضوعات حقوقی آنها، رسیدگی به حقوق آنها و سمیع شکایات آنها ذهنسازی میکنند و آگاهیدهی میدهند، مصروف کار هستند. در عموم ما تلاش میکنیم؛ ولی بسنده نیست، هنوز هم باید زیاد تلاش شود در این عرصه بعضی مشکلات خصوصن در ساحات اطرافی و دوردست داریم که رسیدگی برایش ضروری است.»
تفسیر سیاهپوش فعال عرصه حقوق زنان گفت: «امارت اسلامی توجه به همه خواستهای مردم افغانستان به خصوص زنها کند؛ درهای مکتبها و دانشگاهها را باز کند، به خواستههای زنهایی که امروز میخواهند مسوولیت را در مقابل وطن شان ادا کنند و در مقابل خود شان.»
در سوی دیگر، برخی از مقامهای ملل متحد به مناسبت این روز خواهان گامهای فوری برای پایان خشونتها در برابر زنان در افغانستان شدهاند.
رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان و رییس یوناما، بر اقدام فوری و پایان دادن به خشونت در برابر زنان و دختران در افغانستان تأکید کرده است.
یوناما در اعلامیهای به نقل از خانم اوتونبایوا نوشته است: «ما در نقطهای حیاتی برای زنان و دختران افغانستان قرار داریم. به اقدام فوری برای تأمین عدالت و پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان نیاز داریم.»
همچنین، نماینده ویژه این سازمان برای زنان در افغانستان نیز خواستار افزایش پشتیبانی از زنان از سوی جامعه بینالمللی شده و بر سرمایهگذاری بر توانمندسازی زنان تأکید کرده است.
الیسون دیویدیان نماینده ویژه ملل متحد برای زنان در افغانستان گفت: «اینکه زنان و دختران افغانستان امروز از حقوق کمتری نسبت به نسلهای گذشته برخوردارند، یادآور ناراحتکنندهای از فوریت مبارزه آنان و نیاز به افزایش تلاشهای جامعه بینالمللی برای حمایت از آنان است. باید در استقامت، رهبری و توانمندسازی آنان سرمایهگذاری کنیم.»
لمیا شیرزی فعال عرصه حقوق زنان گفت: «اگر یوناما به وضعیت زنان افغانستان واقعن علاقهمند و نگران میبود، در این مدت کار عملی در داخل افغانستان مبنی بر واقعیتهای عینی که وجود دارد برای سرنوشت زنان انجام میدادند.»
این در حالیست که سازمان عفو بینالملل نیز از کارزار بینالمللی شانزده روزه فعالیت علیه خشونت مبتنی بر جنسیت خبر داده و اعلام کرده که این کارزار در دهم دسمبر، که برابر است با روز جهانی حقوق بشر، به پایان خواهد رسید.
نظرات بسته شده است.