بعثت پیامبر اسلام (ص) در حقیقت روز برافراشته شدن پرچم رسالتی است که خصوصیات آن برای بشریت، ممتاز و بی‌نظیر است.

مبعث در حقیقت پرچم علم و معرفت را برافراشت.

قسمت دهم : به پیشواز میلاد نور ‌و رحمت

بعثت پیامبر اسلام (ص) در حقیقت روز برافراشته شدن پرچم رسالتی است که خصوصیات آن برای بشریت، ممتاز و بی‌نظیر است.

مبعث در حقیقت پرچم علم و معرفت را برافراشت. بعثت با «إقرء» شروع شد: «إقرء باسم ربک الذی خلق» و با «ادع إلی سبیل ربک بالحکمة و الموعظة الحسنة» ادامه یافت؛ یعنی دعوت همراه با حکمت. دعوت اسلامی در حقیقت گسترش  حکمت در سراسر عالم و در طول تاریخ است؛ همچنان که بعثت، پرچمداری و برافراشته شدن پرچم توحید و عدل است؛ یعنی در میان مؤمنین، بندگان خدا و آحاد بشر، عدالت استقرار پیدا کند؛ همچنان که رسالت، برافراشتن پرچم اخلاق والای انسانی است؛ «بعثت لأتمم مکارم الاخلاق». خدای متعال خطاب به پیغمبر می‌فرماید: «و ما أرسلناک الا رحمة للعالمین»؛ یعنی همه‌ی چیزهایی که بشر – در همه‌ی زمان‌ها، در همه‌ی شرایط و در هر نقطه‌ی عالم – به آن نیاز دارد، در این بعثت گنجانده شده است؛ یعنی علم و معرفت، حکمت و رحمت، عدل و برادری و برابری؛ چیزهای اساسی‌ای که جریان زندگی سالم انسان به اینها وابسته است

سالروز بعثت پیامبر اکرم(ص)، روز بزرگی برای  بشریت است که بعد رسالت پیامبر اسلام محمد (ص ) سلسله نزول کتب و ارسال رسل  به صورت همیش خاتمه یافت، و این رسالت عظیم بعد ازرحلت آنحضرت بدوش علمای امت مسلمه سپرده شد.

بعثت درحقیقت، نقطه آغازین اسلام است چراکه دین اسلام که در سال‌های نخستین خود با پیروانی اندک و در شرایط سخت آغاز شد، بعدها در سراسر جهان انتشار یافت و دل‌های فراوان را به سوی خود جذب کرد

روز مبعث، بی‌شک بزرگترین روز تاریخ بشر است؛ زیرا هم آن‌کسی که طرف خطاب خداوند قرار گرفت و مأموریت بر دوش او گذاشته شد – یعنی وجود مکرم نبی بزرگوار اسلام صلی‌الله – بزرگترین انسان تاریخ و عظیم‌ترین پدیده‌ی عالم وجود و مظهر اسم اعظم ذات اقدس الهی است

بعثت متعلق به انسان و برای انسان است؛ انسان هم لایتناهی است و ابعاد عظیمی دارد و محدود در جسم و در ماده و در زندگی چند روزه‌ی دنیا نیست؛ فقط محدود در معنویات هم نیست؛ محدود در یک قطعه‌ی مشخصی از تاریخ هم نیست. انسان، همیشه و در همه حال انسان است و ابعاد وجودی او، ابعاد لایتناهی و ناشناخته‌ای است. هنوز هم انسان موجودی ناشناخته است. بعثت، برای این انسان و برای سرنوشت این انسان و برای هدایت این انسان است.

پیامبر اكرم(ص) در جامعه ای كه به شدت در جاهلیت به سر می برد به پیامبری برگزیده شد تا آن جامعه ظلمانی را به نور و نورانیت تبدیل كند، هدف از بعثت پیامبران دعوت به توحید بود. توحید صرفاً یک نظریه‌ی فلسفی و فکری نیست؛ بلکه یک روش زندگی برای انسان‌هاست؛ خدا را در زندگی خود حاکم کردن و دست قدرت‌های گوناگون را از زندگی بشر کوتاه نمودن. «لااله‌الاالله» که پیام اصلی پیغمبر ما و همه‌ی پیغمبران است، به معنای این است که در زندگی و در مسیر انسان و در انتخاب روش‌های زندگی، قدرت‌های طاغوتی و شیطان‌ها نباید دخالت کنند و زندگی انسان‌ها را دستخوش هوس‌ها و تمایلات خود قرار دهند.

اگر توحید با همان معنای واقعی که اسلام آن را تفسیر کرد و همه‌ی پیغمبران، حامل آن پیام بودند، در زندگی جامعه‌ی مسلمان و بشری تحقق پیدا کند، بشر به سعادت حقیقی و رستگاری دنیوی و اخروی خواهد رسید و دنیای بشر هم آباد خواهد شد؛ دنیایی در خدمت تکامل و تعالی حقیقی انسان. دنیا در دید اسلام، مقدمه و گذرگاه آخرت است. اسلام دنیا را نفی نمیکند؛ تمتعات دنیوی را منفور نمی‌شمارد؛ انسان را با همه‌ی استعدادها و غرایز در صحنه‌ی زندگی، فعال می‌طلبد؛ اما همه‌ی اینها باید در خدمت تعالی و رفعت روح و به جهت معنوی انسانی قرار گیرد تا زندگی در همین دنیا هم شیرین شود. در چنین دنیایی، ظلم و جهل و درنده‌خویی نیست و این کار دشواری است و به مجاهدت احتیاج دارد و پیغمبر این جهاد را از روز اول آغاز کرد.

پیام مهم بعثت، تحول و چرخش کامل از همه انحراف‌ها و بدی‌ها به سوی نیکی‌ها و ارزش‌های اسلامی و قرآنی که ره آورد بعثت است. پیام بعثت، تلاش همیشگی و خستگی‌ناپذیر آنهایی است که به اسلام و پیامبر(ص) ایمان آوردند. ما مسلمان‌ها وظیفه داریم در هرجا و هر زمان که هستیم، محیط خودمان را از آلودگی، سستی، تبعیض و پلیدی شرک پاک کنیم و دنیا را به محیطی امن و پاک تبدیل کنیم تا در پرتو آموزه‌های آسمانی رسول خدا(ص) در دنیا و آخرت، دل شاد و پیروز باشیم

شایان ذکر است ، عید مبعث ، زمان بعثت پیامبر اسلام از منظر اهل سنت و جماعت در ماه مبارک رمضان در میان شب های۱۷ ،۱۸ ، ۱۹و ۲۱  ماه رمضان می باشد و بیست هفتم رجب، شب سیر و سفر پیامبر اکرم (ص) به بیت المقدس و از آن جا سفر معراج به آسمان ها و دیدن عالم ملکوت می دانند.

اما بر اساس رویات از برادران اهل تشیع، حضرت محمّد مصطفی (ص)  در روز ۲۷ رجب عام الفیل به پیامبری مبعوث شدند ، که امرور را مصادف به سالروز بعثت پیامبر اسلام (ص) می دانند .

مسلما آنچه برای امت واحده اسلام اهمیت دارد و آحاد جامعه اسلامی به آن افتخار ، ایمان و یقین دارند ، اصل بعثت پیامبر (ص) و نزول قرآن کربم است .

بعثت و معراج پیامبر اعظم (ص) روز و شب های مبارک است مهم نیست که در کدام تاریخ چنین امر مهم انجام شده است چنین شب و روزی بزرگ را به کافه امت مسلمه مبارک است .

امید روزی که اسلام در جهان حاکم  ،  قرآن کریم قانون اساسی امت مسلمه شناخته شود ،  این امت به عزت و اقتدار از دست رفته خویش برگردد .

و ان عدتم عدنا

برادر شما عبدالرووف توانا

دهم ربیع الاول ۱۴۴۶

نظرات بسته شده است.