بسته ماندن تورخم به روی ترانزیت؛ زیانها بیشتر میشوند
رانندههایی که از بسته شدن گذرگاه تورخم زیان دیدهاند، از از مسوولان در امارت اسلامی و حکومت موقت پاکستان میخواهند که به چالشهای شان از طریق گفتوگو رسیدگی کنند.
برخی رانندههای موترهای باربری همزمان با سومین روز بسته ماندن گذرگاه تورخم، خواهان بازگشایی بیدرنگ این گذرگاه هستند.
رانندههایی که از بسته شدن گذرگاه تورخم زیان دیدهاند، از از مسوولان در امارت اسلامی و حکومت موقت پاکستان میخواهند که به چالشهای شان از طریق گفتوگو رسیدگی کنند.
جمال راننده گفت: «ما میخواهیم که در بخش ویزه برای ما سهولت بیاورند. پاکستان پاسپورت میخواهد و در کنار پاسپورت ویزه میخواهد و گرفتن ویزه هم مشکل است.»
یکی دیگر از رانندهها گفت: «سه روز است که گذرگاه تورخم بسته است و تمام میوه تازه و سبزی که ما به پاکستان انتقال میدهیم، فاسد شده است.»
در همین حال اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان میگوید که پاکستان باید تصمیم مسدود ساختن گذرگاه تورخم را بازنگری کند. این اتاق میافزاید که باید به رانندههای که شناسنامه دارند، اجازه انتقال کالاها داده شود.
محمد یونس مومند معاون اول اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: «ما فکر میکنیم که مسدود ماندن گذرگاه تورخم هم به طرف مقابل و هم به ما زیانهای زیادی دارد که ما متقبل میشویم و ما میخواهیم که تجارت با کشورهای منطقه و همسایهها داشته باشیم و این راهحل نیست که راه مسدود شود.»
زلمی عظیمی بازرگان در باره بسته ماندن گذرگاه تورخم گفت: «ما از امارت اسلامی به ویژه نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت میخواهیم که پاکستان سفر کند و در باره اینکه همیشه برای ما مشکل ایجاد میکند، راهحل پیدا کند.»
اتاق مشترک تجارت افغانستان – پاکستان میگوید که تصمیم پاکستان یکطرفه است و باید میکانیزم در بخش ترانسپورت بهگونه مشترک از سوی کابل و اسلامآباد ساخته شود.
نقیبالله صافی رییس اجرایوی اتاق تجارت مشترک افغانستان – پاکستان به رسانه ها گفت: «این تصمیم یکطرفه است و در این باره باید کابل و اسلامآباد یک میکانیزم بسازد و میکانیزم باید تطبیق شود.»
در همین حال کاردار سفارت افغانستان در پاکستان تاکید میکند که حجم تجارت میان کابل و آسلامآباد زیاد است و نباید مسایل سیاسی تاثیر منفی بر تجارت میان دو کشور داشته باشد.
سرداراحمد شکیب کاردار سفارت افغانستان در پاکستان به رسانه ها گفت: «در دنیا معمول این است که همیشه مسایلی که در بخش سیاسی و امنیتی است، به سطح حکومت باید از طریق گفتوگو حل شود و این باید در دیگر بخشها مثل تجارت، ترانزیت و زندگی مردم تاثیر نکند، اگر این تاثیر کند به کشورها زیانهای زیاد میرساند.»
پیش از این نیز گذرگاه تورخم از سوی پاکستان به مدت نه روز بسته شده بود که زیانهای هنگفت مالی را به بازرگانان دو طرف وارد کرد. افزون بر آن، مسدود ماندن کالاهای ترانزیتی افغانستان در بندر کراچی از چالشهای دیگر بازرگانان در چند ماه پیسن با پاکستان شمرده میشود.
نظرات بسته شده است.