ا.ا: مسایل افغانستان از سوی سازمان ملل دقیق بررسی نشده است
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفته است که سازمان ملل در بیانیهها و تصویب قطعنامههایش مسایل پیرامون افغانستان را بهگونهی دقیق بررسی نکرده است.
امارت اسلامی تصمیمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در باره افغانستان را یکجانبه خوانده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفته است که سازمان ملل در بیانیهها و تصویب قطعنامههایش مسایل پیرامون افغانستان را بهگونهی دقیق بررسی نکرده است.
آقای مجاهد گفته است: «بدون در نظرداشت واقعیتهای افغانستان است. گاهی وقت که بیانیه صادر کردند و یا قطعنامه صادر کردند، موضوعات افغانستان را دقیق بررسی نکردند و بهخصوص امارت اسلامی افغانستان را نپرسیدند و موقف خود را شریک نکردند.»
از سوی دیگر، سازمان ملل متحد در گزارشی در باره برگزاری نشستهای شورای امنیت در سال گذشته میلادی گفته است که قطعنامههای گوناگونی را پیرامون افغانستان، فلسطین و اوکرایین تصویب کرده است.
در گزارش آمده است: «شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا دو قطعنامه را در ۱۶ مارچ سال ۲۰۲۳ میلادی در باره افغانستان تصویب کرد. قطعنامه نخست با شماره ۲۶۷۸ در باره تمدید ماموریت یوناما تا ۱۷ مارچ سال ۲۰۲۴ میلادی است که در آن از بازیگران سیاسی، سهامداران و تمامی طرفها خواسته شده است تا در اجرای نقش میانجیگر سازمان ملل همکاری کنند. قطعنامه دومی با شماره ۲۶۷۹ میباشد که در مورد رسیدگی به چالشهای پیش آمده در افغانستان، گفتوگو با تمامی طرفهای ذیدخل، سهامداران و بازیگران منطقوی را مهم دانسته است. در ۲۹ دسامبر شواری امنیت سازمان ملل قطعنامه ۲۷۲۱ را با ۱۳ رای موافق بدون رای مخالف، دو رای ممتنع به تصویب رساند. پانزده کشور تقاضا کردند تا در امور افغانستان یک نماینده ویژه که دارنده تخصص در مسایل حقوق بشری و جنسیتی را داشته باشد، گماشته شود، همچنان درخواست شد تا یک ارزیابی مستقلانه از این کشور صورت بگیرد تا صلح کامل در افغانستان و با همسایههایش برقرار شود و در جامعه بینالمللی دوباره مدغم شود. شورا خواهان مشارکت معنادار، کامل، و مساوی زنان در تمامی پروسهها نیز شده است.»
بلال فاطمی آگاه مسایل روابط بینالملل گفت: «یوناما چون یک اداره بررسی کمکهای بشری در افغانستان است. در این مورد ممد است و تمدید کارشان برای افغانستان ضرورت بوده و باید این اداره در افغانستان باشد تا این کشور از کمکهای انسانی بیبهره نماند.»
حمیدالله هوتک آگاه سیاسی گفت: «تعامل با جهان و خواست جهان که با عقاید ما تکر (مخالفت) ندارد، باید حکومت همرایشان انجام دهد تا جهان نیز تعامل شان را نشان دهد تا ما انشاءالله از این مشکلات خلاص شویم.»
در بخش دیگر این گزارش همچنان آمده است که بر بنیاد گزارشهای نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در افغانستان، پنجاه فرمان در مورد زنان در این کشور صادر شده است.
نظرات بسته شده است.