امضای قرارداد استخراج ۸ معدن در دو ماه ۱۴۰۳

وزارت معادن و پترولیم گفته است که قراردادهای امضا شده با شرکت‌های داخلی دو معدن بزرگ و شش معدن کوچک را در بر می‌گیرد.

در دو ماه نخست سال جاری خورشیدی هشت قرارداد استخراج معادن امضا شده که حجم سرمایه‌گذاری روی این معدن‌ها به ۴۰ میلیون دالر می‌رسد.

وزارت معادن و پترولیم گفته است که قراردادهای امضا شده با شرکت‌های داخلی دو معدن بزرگ و شش معدن کوچک را در بر می‌گیرد.

معدن‌های بزرگ شامل معدن یاقوت جگدلک کابل و باریت هرات و شش معدن کوچک هم شامل دو معدن نفرایت دو معدن سنگ مرمر، یک معدن فلورایت و یک معدن سرب و جست می‌شوند.

همایون افغان سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم به رسانه ها گفت: «حجم سرمایه‌گذاری روی این دو معدن بزرگ در حدود ۳۳ میلیون دالر امریکایی است و ما شش قرارداد از مقیاس کوچک از طریق داوطلبی‌های آزاد با شرکت‌های داخلی داشتیم که این معادن شامل معادن نفرایت و مرمر است که در ولایت‌های مختلف موقعیت دارد.»

شماری از آگاهان بر روند پروسس معادن در داخل کشور تاکید می‌ورزند. آنان می‌گویند که پول بدست آمده از رهگذر معادن باید در بخش‌های زیربنایی کشور هزینه شوند.

احمد فردوس بهگزین آگاه مسایل اقتصادی گفت:«استخراج معادن را به شکل عالی‌تر و دایمی‌تر پیش ببریم. چرا اگر یک کشور خارجی میاید و استخراج می‌کند تمام است، اگر ما توانایی استخراج این معادن را پیدا کنیم، هم می‌توانیم به اشتغال‌زایی ادامه بدهیم و هم می‌توانیم گراف ما را بلند ببریم.»

عبدالنصیر رشتیا یکی دیگر از آگاه مسایل اقتصادی گفت: «بیشتر معادنی به‌سوی استخراج و قرارداد برود که ظرفیت پروسس و تولید آن در داخل کشور امکان‌پذیر باشد، یعنی معادنی را استخراج و به داوطلبی پیش کنیم که امکانات تولید آن را در داخل کشور داریم.»

بربنیاد آمارهای وزارت معادن و پترولیم، تا کنون بیش از ۱۵۰ معدن کوچک به شرکت‌های داخلی به قرارداد داده شده و ۳۰ معدن بزرگ به شرکت‌های چینی، ایرانی، ترکی، قطری و برخی دیگر کشورها که شریکان افغانی نیز دارند، قرارداد شده‌اند.

نظرات بسته شده است.