افغانستان در تلاش رسیدن به خودبسندگی در تولید سمنت

همایون افغان سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم گفته است این معادن که در ولایت‌های پروان، هرات و قندهار قرار دارند، برای ۳۰ سال با شرکت‌ها قرارداد شدند.

وزارت معادن و پترولیم در سال گذشته خورشیدی سه معدن استخراج و تولید سمنت را به ارزش ۴۵۰ میلیون دالر امریکایی به شرکت‌های داخلی و خارجی واگذار کرده است.

همایون افغان سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم گفته است این معادن که در ولایت‌های پروان، هرات و قندهار قرار دارند، برای ۳۰ سال با شرکت‌ها قرارداد شدند.

این وزارت تاکید دارد که با آغاز کار عملی پروژه استخراج و تولید سمنت در این ولایت‌ها، افغانستان از رهگذر تولید سمنت به خودبسندگی خواهد رسید.

آقای افغان به رسانه ها گفت: «در جریان سال گذشته خورشیدی سه معدن بزرگ سمنت را که به قرارداد داده‌ایم، از آن جمله پروژه سمنت جبل‌السراج بود که یک شرکت قطری با دو شرکت افغانی برای سی سال بدست آوردند. هم‌چنان پروژه سمنت قندهار و هرات بودند که با شرکت‌های افغانی قرارداد شده.»

سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم افزوده است که در حال حاضر دو فاربریکه تولید سمنت جبل‌السراج پروان و غوری بغلان در کشور فعالیت دارند که تولید این فابریکه‌ها نیازمندی کشور را برآورده کرده نمی‌توانند.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلند رفتن ظرفیت استخراج و تولید سمنت در کشور را در راستای پیشرفت‌های اقتصادی اثرگذار می‌داند. این اتاق تاکید می‌ورزد که برای افزایش در سطح استخراج و تولید سمنت، انرژی مورد نیاز معادن و فابریکه‌ها باید تامین شود.

خانجان الکوزی عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری به طلوع‌نیوز گفت: «این یک عواید بسیار جدی و دوامدار است برای یک کشور

هم‌زمان برخی آگاهان مسایل اقتصادی می‌گویند در صورتی‌که معادن سمنت در کشور به‌گونه‌ی معیاری استخراج، پروسس و تولید شوند، اقتصاد در کشور رشد خواهد کرد و سکتور ساختمانی نیز با رونق چشم‌گیری روبه‌رو خواهد شد.

عبدالظهور مدبر آگاه مسایل اقتصادی گفت: «افغانستان یکی از کشورهای غنامند از نگاه داشتن منابع طبیعی به‌خصوص معادن است از جمله معادن سمنت است. هرگاه به شکل درست اش مدیریت شود، پروسس شود و استخراج شود سبب پایین آمدن هزینه‌ها در بخش ساختمان می‌شود.»

بر بنیاد اطلاعات وزارت معادن و پترولیم، معادن سمنت در ولایت‌های لوگر، سمنگان و جوزجان در مرحله اعلام رسیده‌اند و شرکت‌های زیاد داخلی و خارجی برای استخراج این معادن علاقه‌مندی نشان داده‌اند.

نظرات بسته شده است.