افزایش همکاری کابل – تاشکند در بخش‌های حمل‌ونقل و بازرگانی

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، آمدن هیاتی از ازبیکستان را در گسترش روابط بازرگانی در کشور مهم می‌داند.

هیات ازبیکستانی در دیدار با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی رییس‌الوزرا گفته است که میزان همکاری‌های حمل‌ونقل و داد و ستد بازرگانی کابل – تاشکند هفت برابر افزایش یافته است.

این هیات که روز گذشته (یک‌شنبه) به کابل رسید، با برخی مقام‌های امارت اسلامی به‌شمول سرپرست وزارت صنعت و تجارت، سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی و سرپرست‌وزیر معادن و پترولیم نیز دیدارهای داشته است.

این هیات در دیدار با معاون سیاسی ریاست‌الوزرا در باره هدف سفر به کابل گفته است که گسترش روابط بازرگانی افغانستان و ازبیکستان، آغاز کارهای عملی توافق‌نامه‌های انجام شده، سرمایه‌گذاری جدید سکتور خصوصی و حکومت ازبیکستان در افغانستان و امضای توافق‌نامه‌های جدید از اهداف سفر به کابل اند.

این هیات در دیدار با سرپرست وزارت معادن و پترولیم هم‌چنان بر سرمایه‌گذاری روی معادن به‌ویژه زغال سنگ، تولید برق و تولید سمنت گفت‌وگو کرده است.

همایون افغان سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم به رسانه ها گفت: «در ترکیب این هیات که رییس کمپنی معادن ازبیکستان هم است، این‌ها در باره سرمایه‌گذاری در بخش استخراج معادن و اکتشاف نفت و گاز و پروسس آن به گونه معیاری و ایجاد کارخانه‌ها هم گفت‌وگو کرده‌اند.»

وزیر ترانسپورت ازبیکستان در دیدار با سرپرست وزارت‌های ترانسپورت و هوانوردی و صنعت و تجارت در باره کاهش هزینه‌های حمل و نقل میان دو کشور، خدمات ۲۴ ساعته در بندر حیرتان، تسهیل صدور ویزا برای راننده‌های افغان و اجرای پروژه افغان – ترانس گفت‌وگو کرده است. هم‌چنان هیات ازبیکستانی از نمایش‌گاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت در کابل نیز دیدار کرده است.

آخندزاده عبدالسلام جواد سخن‌گوی وزارت صنعت و تجارت گفت: «همچنان محترم نورالدین عزیزی افزود که از این‌که تولیدات دو کشور تقریبا مشابه می‌باشد؛ فلهذا نیاز است تا روی جستجوی بازارهای جدید در آسیای مرکزی، جنوب آسیا و سایر کشورها کار صورت بگیرد.»

در سوی دیگر اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، آمدن هیاتی از ازبیکستان را در گسترش روابط بازرگانی، ترانزیتی و جلب سرمایه‌گذاری‌ها در کشور مهم می‌داند.

محمد یونس مومند معاون اول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری کشور گفت: «ازبیکستان یکی از همسایه‌های بسیار نیک و برای ما هم راه ترانزیتی صادرات و هم راه ترانزیتی واردات است، هم به چین و هم به روسیه یک راه خوب ترانزیت است.»

پیش از این نیز نماینده‌های کشورهای منطقه به‌شمول ازبیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، ایران و پاکستان به افغانستان آمده و در باره توسعه تجارت و ترانزیت با مقام‌های امارت اسلامی گفت‌وگو داشته‌اند.

نظرات بسته شده است.