اشتراک افغانستان در کاپ ۲۹ برای مقابله با تغییرات اقلیمی

اشتراک افغانستان در کاپ ۲۹ برای مقابله با تغییرات اقلیمی.

قرار است بیست‌ونهمین دور نشست سالانه تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد یا کاپ ۲۹ تا یک هفته دیگر در باکو، پایتخت آذربایجان برگزار شود.

رییس اداره ملی حفاظت محیط‌زیست با نماینده ویژه سازمان ملل متحد و هیات همراه او دیدار و درباره اشتراک هیاتی از امارت اسلامی در این نشست گفت‌وگو کرده‌اند.

مسوولان در اداره ملی حفاظت محیط‌زیست گفته‌اند که در این دیدار هم‌چنان درباره وضعیت محیط ‌زیستی در افغانستان، مبارزه با تغییرات اقلیمی و امضای توافق‌نامه‌ها گفت‌وگو شده است.

روح‌الله امین رییس تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت محیط‌زیست به رسانه ها گفت: «روی موضوعات آسیب پذیری افغانستان از اثرات تغییر اقلیم، تقویه هم‌کاری‌ها در راستای ازسرگیری پروژه‌های تعلیق شده افغانستان و دست‌رسی به میکانیرم‌های که در زمینه تغییراقلیم جدیدا تاسیس شده و اشتراک افغانستان در بیست‌و نهمین کنفرانس تغییر اقیلیم ملل‌متحد که قرار است در شهر باکو آزربایجان برگذار شود، صحبت همه‌جانبه صورت گرفت.»

پیش از این، رزا اوتونبایوا رییس نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان، کنفرانس جهانی کاپ ۲۹ را مهم دانسته و تاکید کرده است که این نشست راه را برای اشتراک هیات افغانستان در نشست‌های جهانی آینده هموار می‌کند.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر نیز در گزارشی گفته است که افغانستان در میان آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان در مقایسه با تغییرات اقلیمی و خطرات بلایا قرار دارد.

بر اساس اطلاعات فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، افغانستان در رتبه چهارم از نظر خطر بحران در جایگاه و بیست‌وچهارم از نظر آسیب‌پذیری و آمادگی در شاخص سازگاری جهانی نوتردام برای تغییرات آب و هوایی قرار دارد.

در گزارش این فدراسیون آمده است که در سه سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ زمین‌لرزه از جمله زمین‌لرزه‌های قابل توجه مانند زلزله شش اعشاریه سه ریشتری در ولایت هرات در اوکوتبر ۲۰۲۳ ثبت شده است.

عبدالشکور هده‌وال آگاه مسایل اقتصادی در این مورد چنین گفت: «ملل‌متحد در برابر حوادث و آفت‌های طبیعی عوامل و اسبابی را به‌کار ببرد که اکر در آینده هم اتفاق افتاد خسارات کمی را در پی داشته باشد.»

در سوی دیگر سهیل شاهین رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر در دیدار با رییس هیات صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، سکتور بهداشت و تغییرات آب و هوایی گفت‌وگو کرده است.

رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر در این باره گفته است: «با رییس “ای سی آر سی”  درباره کمک‌های بشری، سکتور صحت، اعمار چکدم‌ها صحبت کردم. خانم کاترینا گفت که در افغانستان نظر به ضرورت ما فعالیت‌ها و بودیجه خود را افزایش می‌دهیم. »

این در حالی‌ست که تغییرات اقلیمی در سال‌های پسین سبب خشک‌سالی‌ و در برخی بخش‌های کشور سبب سرازیر شدن سیلاب‌‌ها شده و زمین‌لرزه‌های سال‌های اخیر نیز در شماری از ولایت‌ها زندگی بسیاری شهروندان کشور را متاثر ساخته است.

نظرات بسته شده است.