بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگر) در گزارش ربعوارش به مسایلی چون، حکومتداری، قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر، تعاملات بینالمللی و امنیت در افغانستان پرداخته است.
سیگر به نقل از موسسه واشنگتن برای خاور نزدیک، گفته است که مقامهای حکومت سرپرست در سه سال گذشته نزدیک به ۱۴۰۰ بار با مقامهای نزدیک به ۸۰ کشور دیدار دیپلماتیک داشتهاند که بیشتر این دیدارها با مقامها و مسوولان چینی صورت گرفته است.
این گزارش، عدم تمایل حکومت سرپرست به پذیرش معیارهای بینالمللی در بخش حقوق بشر را از علتهای ناروشن بودن آینده افغانستان عنوان کرده است.
در بخشی از این گزارش گفته شده است که قانون اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر محدودیت بر حقوق بشر و آزادیهای اساسی زندگی عمومی را گسترش میدهد.
گزارش در این باره افزوده است: «قانون اخلاقی جدید طالبان احکام موجود را برای محدود کردن حقوق بشر و آزادیهای اساسی زندگی عمومی و خصوصی افغانها گسترش میدهد و به بازرسان طالبان که وظیفه اجرای آن را بر عهده دارند، اختیارات گستردهای اعطا میکند. این قانون همچنین بهطور رسمی چند آزادی باقی مانده برای زنان را لغو میکند.»
سلیم پیگیر آگاه مسایل سیاسی درباره گزارش سیگر گفت: «گزارش سیگر نشان دهنده این است که امارت اسلامی افغانستان در طول سه سال بسیار فعال و مثبت بوده و هر قدر که این نشستها با کشورهای منطقه و جهان زیادتر شود، به نفع امارت اسلامی افغانستان و مردم افغانستان است.»
تفسیر سیاهپوش فعال حقوق زن میگوید: «مسوولیت جامعه جهانی این است که صدای زنان افغان را به خوبی بشنوند و کاری کنند. حکومت امارت اسلامی هم باید به خواست زنان توجه کند.»
امارت اسلامی تا اکنون در این باره چیزی نگفته است؛ اما پیش از این وزارت امر به معروف و نهی از منکر انتقادهای برخی از کشورها و سازمانها از جمله یوناما بر قانون تازه این وزارت را بیجا خوانده بود.
نظرات بسته شده است.