ابریشم‌بافان در هرات از رکود بازار و کاهش کارگاه‌ها شکایت دارند

بسیاری از ابریشم‌بافان به دلیل رکود این صنعت، ناچار به ترک کار خود شده‌اند.

ابریشم‌بافان هرات می‌گویند که واردات بی‌رویه پارچه‌های ابریشمی از چین و پاکستان به صنعت کهن ابریشم‌بافی در این ولایت آسیب جدی وارد کرده است.

به گفته آن‌ها، بسیاری از ابریشم‌بافان به دلیل رکود این صنعت، ناچار به ترک کار خود شده‌اند.

امین‌الله، که بیش از ۶۰ سال است با بافت ابریشم هزینه خانواده‌اش را تامین می‌کند، می‌گوید که تا دو دهه بیش از ده‌ها کارگاه ابریشم‌بافی در شهر هرات فعال بودند؛ اما در سال‌های اخیر نزدیک به هشتاد درصد این کارگاه‌ها تعطیل شده‌اند.

او به رسانه ها گفت: «این صنعت در حال از بین رفتن است؛ در گذشته بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد فعال بود، اما حالا تنها ۱۵ درصد از آن باقی مانده و این ۱۵ درصد نیز در حال نابودی است.»

محمد آصف، دیگر ابریشم‌باف هراتی که این حرفه را از پدر به ارث برده، از وضعیت بازار کار ابریشم‌بافی ناراضی است و می‌گوید: «لنگی از پاکستان می‌آید و دستمال از چین. اگر واردات این‌ها متوقف نشود، باید مالیات آن‌ها افزایش یابد تا بتوانیم با آن‌ها رقابت کنیم.»

علی رضا فروشنده پارچه‌های ابریشمی گفت: «لنگی از پاکستان می‌آید و دستمال از چین در این مکان ابریشم‌بافان بود که کار خود را ترک کرده‌اند یا سه‌چرخ گرفته‌اند و سه چرخه رانی می‌کنند یا به ایران می‌روند و کاری‌ دیگری می‌کنند.»

مسوولان محلی در هرات می‌گویند که برای احیای صنعت ابریشم‌بافی در این ولایت تلاش می‌کنند.

بشیرمحمد سیرت رییس صنعت و تجارت هرات گفت: «ما از این صنعت در بخش‌های بازاریابی و بسته‌بندی حمایت کرده‌ایم. باید برای این‌ها ستنداردهای جهانی ایجاد شود تا بتوانند در رقابت با محصولات کشورهای دیگر مقاوم بمانند.»

ابریشم‌بافی از صنایع کهن هرات است و پیشینه‌ای بسیار طولانی دارد. در گذشته، ده‌ها کارگاه ابریشم‌بافی به ویژه در جاده جنوبی مسجد جامع بزرگ هرات فعال بودند؛ اما به گفته ابریشم‌بافان، واردات پارچه‌های ابریشمی از کشورهای همسایه، این صنعت تاریخی را با رکود جدی مواجه کرده است.

نظرات بسته شده است.