وزارت صحت عامه گفته است که این کارزار چهار روز را در بر میگیرد و در آن نزدیک به هشت میلیون کودک واکسین دریافت خواهند کرد.
این ولایتها شامل کابل، لغمان، نورستان، کنر، ننگرهار، کاپیسا، پروان، بامیان، دایکندی، بغلان، کندز، تخار، هلمند، قندهار، نیمروز، ارزگان، زابل، غزنی، خوست، پکتیا، پکتیکا، فراه و هرات میشوند.
شرافت زمان امرخیل سخنگوی وزارت صحت عامه درباره این کارزار گفت: «در این کمپاین بر نزدیک به هشت میلیون کودکان زیر پنج سال واکسین پولیو تطبیق میشود و چهار روز ادامه خواهد داشت.»
در این میان برخی از واکسیناتوران از عدم همکاری کامل شهروندان کشور در برخی از بخشهای کابل ابراز نگرانی کردهاند.
سید روحالله ابراهیمی ناظر یکی از تیمهای واکسیناسیون پولیو به خبرنگار طلوعنیوز گفت: «زمانیکه از تیمهای واکسین پولیو ارزیابی میکنیم، آنها متاسفانه از یک تعداد خانوادهها شکایت دارند که همرای شان همکاری نمیکنند.»
فریده حسینی ناظر یکی دیگر از تیمهای واکسیناسیون پولیو میگوید: «مشکل عمده ما که در بخش خانوادههاست، اینکه خانوادهها اجازه نمیدهند. زیادی شان رد میکنند.»
مددخان دانشور یکی از پزشکان در کابل گفت: «بعضی از هموطنان ما از واکسین کردن اطفال خود ابا میورزند. آنها یک تعداد باورهای غلط دارند و هر قدر که ما بتوانیم سطح آگاهی عامه را بلند ببریم، همینقدر میتوانیم در مقابل ویروس پولیو مبارزه کنیم.»
افغانستان در کنار پاکستان از کشورهایست که پولیو در آن ریشهکن نشده، از همینرو شماری از شهروندان کشور از وزارت صحت عامه میخواهند تا در راستای ریشهکن سازی این بیماری توجه جدی کند.
غلام رحمان باشنده ننگرهار به خبرنگار به رسانه ها گفت: «بعضی ولسوالیها از شهرها زیاد دور اند و از پولیو بی خبر هستند، از حکومت میخواهم که همکاری کامل کنند و آن افراد را آگاهی دهد.»
در سال پار میلادی (۲۰۲۳) شش واقعه مثبت بیماری پولیو در کشور به ثبت رسید؛ اما در سال جاری میلادی تا اکنون هیچ واقعه مثبت فلج کودکان به ثبت نرسیده است.
نظرات بسته شده است.